Областният управител проф. Мария Нейкова проведе днес важна работна среща

...
Областният управител проф. Мария Нейкова проведе днес важна работна среща
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас и кметовете: Недостигът на питейна вода изисква спешни мерки

Областният шеф проф. Мария Нейкова организира през днешния ден значима работна среща с новоизбрани депутати и кметовете от Бургаска област, като насочи апел за единение и съдействие в интерес на жителите на района.

Кметовете показаха своите цели и проблеми , акцентирайки върху неприятната пътна инфраструктура в дребните обитаеми места, нуждата от възобновяване на водопроводите и канализационните системи, както и дефицита на питейна вода. Бяха разисквани и въпроси като санирането на многофамилни жилищни здания, построяването на четирилентов път Айтос-Бургас , обходните пътни артерии на Айтос и Карнобат, и ремонтът на проходите в региона.

„ Зад всеки един от вас стоят поданици на района, които заслужават да живеят един по-спокоен и заслужен живот. Разчитам на вашето подпомагане в Парламента и дано партийните разлики да останат на назад във времето, а да се работи за идеята – Бургаска област “, съобщи проф. Нейкова.

Проблемите с междуинституционалните преписки и неналичието на признати Общи устройствени проекти бяха също разисквани, като кметовете предложиха законодателни промени за по-ефективно потребление на общинската благосъстоятелност. Кметът на Община Камено уточни нуждата от законодателни промени за продажба на рушащи се учебни заведения и други рискови постройки, а кметът на Община Средец настоя за потреблението на някогашните военни терени за индустриални паркове и възстановяване на икономическото положение на общините.

Заместник-кметът на Община Царево повдигна въпроса за плаж „ Корал “ и нуждата от спомагателни средства за компенсации. Бяха разисквани и проблемите с противозаконното строителство и усвояването на вложения по оперативни стратегии.

Кметовете оповестиха своята обединеност в намирането на решения за значими планове като разширението на ГКПП-Малко Търново и превръщането на Летище Бургас в целогодишна дестинация .

Присъстващите бургаски депутати дефинираха самодейността на проф. Нейкова като положително начало за градивен и открит разговор в полза на района. Те се ангажираха с дейна работа и непрекъснат разговор с кметовете, без оглед на партийната си устременост, и обявиха готовността си да поддържат значимите за района планове .

На срещата участваха депутати от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС – Жечо Станков и Галя Василева, от „ Възраждане “ – Звезделина Каравелова и Борис Аладжов, и от Движение за права и свободи – Севим Али, Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан.

Политическа партия „ Единение “ подаде сигнал за претъпканите рейсове по линията Бургас-Айтос

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР