Пентагонът заяви в понеделник, че Украйна сама избира целите си,

...
Пентагонът заяви в понеделник, че Украйна сама избира целите си,
Коментари Харесай

Пентагона: Украйна сама избира целите си

Пентагонът съобщи в понеделник, че Украйна сама избира задачите си, откакто за офанзива против Крим, която съгласно тях е била осъществена с доставени от Съединени американски щати ракети ATACMS и е умъртвила минимум четирима души и ранила 151, предава " Ройтерс ".

Войната в Украйна вдигна напрежението между Русия и Запада до равнища невиждани от Кубинската ракетна рецесия от 1962 година а руски публични лица обявиха, че спорът навлиза в най-опасната фаза на ескалация до момента.

" Украйна взема свои лични решения за задачите си и организира свои лични военни интервенции ", сподели майор Чарли Диц, представител на Пентагона.

Говорител на Съвета за национална сигурност на Белия дом сподели, че всяка загуба на граждански живот е покруса.

" Това сигурно включва хилядите почтени украинци , които бяха убити от съветските сили от началото на тази съветска нападателна война ", сподели представителят.

Най-малко две деца са били убити при в неделя, съгласно съветски публични лица. Видео демонстрира по какъв начин хора бягат от плаж покрай Севастопол и някои от ранените са изнесени на шезлонги.

Русия обвинява Съединените щати че освен са доставили оръжията употребявани при офанзивата, но и че американски военни експерти ги ръководят и координират.

Русия привика във външното министерство, където тя се сблъска с обвинявания, че Вашингтон " води хибридна война против Русия и в действителност е станал страна в спора " . Русия сподели на Трейси, че офанзивата " няма да остане ненаказана " и че " несъмнено ще последват ответни ограничения ".
 Украйна атакувала съветския център за галактически връзки в Крим
Украйна атакувала съветския център за галактически връзки в Крим

Според украински и задгранични източници офанзивата е осъществена с осем ракети ATACMS
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР