Не е изключена версията Евелин Банев да се е завърнал

...
Не е изключена версията Евелин Банев да се е завърнал
Коментари Харесай

Версия: Брендо се е прибрал у нас още преди две години с малък самолет

Не е изключена версията Евелин Банев да се е завърнал в страната преди повече от две години, а не през днешния ден, заяви Българска национална телевизия, като се базира на свои източници. Допуска се, че той може да се е прибрал по въздух.

Според неофициалната информация на публичната телевизия това може да е станало през юни 2022 година, когато дребен аероплан " Пайпър ", ниско летящ, навлезе във въздушното ни пространство, презареди край Видин и кацна сред Търговище и Шумен. Тогава стана ясно, че литовецът Брониус Заронскис е продал машината на украинци седмица преди полета до България.

Той разяснява и днешното изненадващо явяване пред Централния софийски затвор на оповестения за интернационално търсене и апетитен за наркотрафикант Евелин Банев-Брендо. По думите му това приказва, че сигурността по границите ни е по-разхлабена, в сравнение с в предходни години.

Версията се удостоверява от роман на кмет от врачанско село. През пролетта на 2022 година Брендо е бил на лов за трюфели, съпровождан от други хора, облечен с спортен екип, а с тях имало и куче. Сензацията направи с описа си преди година кметът на село Тлачене, Белослатинско, който сподели, че оповестеният за интернационално търсене дори си заверил пълномощие на юрист. Тогава полицията и прокуратурата нямаха данни наказаният да се е намирал в страната.

Без защита, с огромна раница на рамо и свободно разхождащ се из столичните улици, съпровождан от юриста си, Брендо се появи пред вратите на Софийския затвор в 7:30 тази заран, с цел да излежи шестгодишната си присъда за пране на пари.

По-рано през днешния ден шефът на Главна дирекция " Национална полиция " Атанас Илков заяви, че са подхванати дейности по определяне на евентуалните способи, по които би могъл да влезе в България. По-конкретно се ревизира дали Брендо е влезнал с подправени или фалшифицирани документи или е влезнал по зелена граница някъде.

Бившият длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев разяснява завръщането на Брендо по бТВ, като подлага на критика защитата по границата.

" За този човек има данни, че е забъркан в най-различни закононарушения. Това несъмнено е човек, който не може и не би трябвало да мине гладко границата и да се озове пред вратите на Централния софийски затвор. Много желая да чуя резултатите от тази инспекция. Искам да видя и човек от Министерство на вътрешните работи който действително ще поеме отговорност ", акцентира Иван Демерджиев по бТВ.

Повече от 6 години Евелин Банев се укрива от управляващите в България, Италия и Румъния. През този интервал службите от разнообразни страни събират данни, че Брендо продължава да стои зад трафика на кокаин към Европа. Днес се предава след няколко съществени удара на управляващите. Първо в края на 2022 година на автомагистралата във Франция е арестуван 578 кг кокаин в камион с двама българи. През ноември предходната година на автомагистрала край Антверпен е арестуван български водач на ТИР със 700 кг кокаин, а месец по-късно управляващите в Ирландия задържат кораба " Верила " с към половин звук от същата дрога на борда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР