Музеят за нова история на Варна ще открие нов експозиционен

...
Музеят за нова история на Варна ще открие нов експозиционен
Коментари Харесай

Музеят за нова история на Варна открива нов експозиционен модул, създаден от ученици

Музеят за нова история на Варна ще открие нов експозиционен модул, основан от варненските възпитаници под наслова " Така виждам Варна ".

Проектът носи креативния заряд и труд на стимулираните възпитаници от учебните заведения СУ за ХНИ " Константин Преславски ", Първа езикова гимназия и ГПЧЕ " Йоан Екзарх “.

Учениците минаха през образованието " Дигитални лаборатории ", извършени от професионалния фотограф Радостина Вълчанова с фотографски център " Морско синьо “.

Обучението и експозиционният модул се осъществят по план " Създаване на нов експозиционен модул в непрекъснатата експозиция на Музей нова история на гр. Варна - 130 година от построяването постройката на Варненската девическа гимназия " с финансовата поддръжка на Министерство на културата.

През образователната година учители, музейни експерти, фотограф и възпитаници се сплотиха в груповата реализация на новия експозиционен модул под наслов " Така виждам Варна ", който ще бъде част от непрекъснатата експозиция на Музей за нова история на Варна.

Новият експозиционен модул включва цифрови и софтуерни подходи в експонирането на съкровищата на гр. Варна. Учениците използваха новаторски принадлежности от региона на фотографията и филмовото изкуство, с цел да основат една откровена и креативна визия на Варна в миналото и през днешния ден.

Основната цел е младите да бъдат дейния мотор в опазването, съхраняването и прекарването на локалното културно-историческо завещание и да основат за младите и децата експозиция, която да е налична, елементарно разбираема и близка до новото, модерното и новаторското.

Откриването на новия експозиционен модул, основан от варненските възпитаници, ще се състои на 26 юни 2024 година (сряда) от 16.30 ч. в Музей за история на Варна, ул. “8-ми ноември “ № 3.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР