Доминик Тийм се завърна на мястото, което до голяма степен

...
Доминик Тийм се завърна на мястото, което до голяма степен
Коментари Харесай

Там, където Адът започна: Тийм загуби от Монфис в последния си мач на трева в кариерата

Доминик Тийм се завърна на мястото, което значително унищожи неговата кариера. Австриецът се намираше под номер пет през 2021-ва година и дойде като любимец номер едно за купата в Майорка, само че получи контузия на дясната китка по време на мача си от втория кръг с Адриан Манарино. Последва 9-месечно наложително отсъсвие от кортовете на някогашния първенец от US Open, който в никакъв случай повече не се приближи до тогавашното си равнище на игра и имаше компликации да се откри даже в топ 100 на света.

Нещата получиха още по-тревожен тип от началото на сегашния сезон, защото австриецът записа редица разгромни провали от играчи отвън топ 200 на равнище Чаланджър, а самият той показа по какъв начин китката продължава да му основава проблеми и той заяви новината, че ще се отдръпна в края на 2024-та година, защото явно не съумява да бъде конкурентен на най-хубавите в света.

Днес австриецът изигра своя финален мач на трева в кариерата си (не получи покана за Уимбълдън), откакто получи " уалйд кард " тъкмо за ATP 250 шампионата в Майорка. " Доминатора " обаче сподели за следващ път, че очевидно е взел вярното решение, тъй като не можа да се опълчи по най-оптималния метод на Гаел Монфис и френският деец се наложи с крайното 6:3 7:6(4), с цел да оформи конфликт във втория кръг с Роберто Карбайес Баена, а любопитното е, че до момента " Ла Монф " беше изгубил всяка една от 6-те си срещи с тогавашния номер 3 в света.

Тийм откри дуела със извоюван сервис гейм на нула и беше изцяло равносилен в началните минути, като даже задаваше темпото на игра. Постепенно обаче се видяха старите проблеми от форхенд страната на сегашния номер 134 и грешките започнаха да се множат от неговата ракета, до момента в който Монфис просто се стараеше да държи топката в игра и взе 4 от последните 5 гейма в откриващия сет., с цел да се приближи оптимално до успеха.

Австриецът повипи доста експанзията в играта си, както и своята успеваемост на първи начален удар, което го сложи в по-изгодна позиция за втората част. По-високоранираният тенисист пък поддържаше същото непрекъснато равнище на показване и чакаше спад от другата страна на мрежата, който пристигна в петия гейм, когато ветеранът се снабди с 3 следващи брейкбола.

Тийм обаче не се смути и отвърна с няколко чудесно готови акции към мрежата, с чиято помощ се измъкна от сложното състояние. Впоследствие сервиращите напълно преобладаваха на корта и се стигна до тайбрек, където " мейджър " първенецът позволи редица фрапантни неточности и изостава с 0:4 точки, а оттова насетне нямаше връщане назад за него в конфликта.

Gael Comes Through!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР