Властите на Крим, издирващи на полуострова активи на украински олигарси,

...
Властите на Крим, издирващи на полуострова активи на украински олигарси,
Коментари Харесай

Крим иска да национализира апартамента на Зеленски в Ялта

Властите на Крим, издирващи на полуострова активи на украински олигарси, са национализирали към този момент близо 700 броя движимо и недвижимо имущество. Това заяви за ТАСС Владимир Константинов, ръководител на Държавния съвет на района, анексиран от Русия през 2014 година, представен от организацията.

По думите му може да бъде национализиран и апартаментът на украинския президент Володимир Зеленски в Ялта. На последното си съвещание Държавният съвет на Крим взе решение да бъдат национализирани към 500 обекта, в това число благосъстоятелност на украинските олигарси Сергий Тарута, Игор Коломойски, Ринат Ахметов и Арсений Яценюк, разяснява ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Комисията, която търси имущество и обекти – благосъстоятелност на жители и страни, извършващи дейности, вражески по отношение на Русия, продължава да работи и ще работи, до момента в който не сложи нещата в цялостен ред, съобщи още Константинов.

Тази комисия ревизира дали съответните притежатели поддържат „ киевския режим “.

„ Въпреки че главната цел на активността в тази тенденция е определяне на правдивост и ред, национализацията на активи на украински олигарси би трябвало да стане сериозен източник на приходи за сегашната съветска република Крим, добави управникът.

Обектите, станали благосъстоятелност на Крим, по предварителни оценки на локалните управляващи костват десетки милиарди рубли. Това ще е сериозен приход за локалния бюджет, означи Константинов. Той даде обещание тези средства да се употребяват по-специално за обществена поддръжка на съветските военни, сражаващи се в Украйна, за фамилиите им и за роднините на починалите.

Щом завърши оценката на национализираното имущество и то бъде препоръчано на търгове, „ бизнесмени от Крим или други съветски райони ще могат да го придобият и развиват за богатството на нашата страна и нашия народ “, добави ръководителят на Държавния съвет на Крим.

Руският началник на Крим Сергей Аксьонов е наредил съгласно признатия през есента локален закон в тази сфера да бъдат национализирани парцели и други активи на организации и лица, свързани с властта в Киев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР