Вкусни еклерчета с невероятен френски крем, както ги обичат французитеНеобходими

...
Вкусни еклерчета с невероятен френски крем, както ги обичат французитеНеобходими
Коментари Харесай

Еклери с френски крем

Вкусни еклерчета с необикновен френски крем, както ги обичат французите

Необходими Продукти

за тестото


● вода - 500 мл
● брашно - 250 г
● масло - 125 г
● яйца - 7 броя

за крема


● прясно мляко - 500 мл
● захар - 150 г
● яйца - 2 броя
● брашно - 75 г
● ванилия - 2 прахчета
● сметана - 200 мл течна сладкарска

Начин на подготвяне

Пригответе варено тесто, като кипнете водата, добавите маслото, по-късно брашното едновременно и бъркате интензивно с дървена лъжица до хомогенна примес. Щом тестото стартира да се отделя от съда, го свалете от котлона, а щом се охлади, прибавете към него 1 по едно яйцата, като отново бъркате с дървена лъжица.

Върху тава с хартия за печене слагайте по 1 с.л. от тестото. Сложете еклерчетата да се изпекат в умерено загряна фурна на 170-180 градуса за 30 минути. Не отваряйте фурната, до момента в който не са подготвени. След това отворете фурната и ги оставете да се охладят в нея.

През това време пригответе крема, като кипнете млякото със захарта. Разбийте жълтъците с брашното с малко от млякото и прибавете тази примес към млякото при непрестанно бъркане.

Щом кремът се сгъсти, свалете от котлона, ароматизирайте с ванилия и бъркайте до момента в който се охлади. След това разбъркайте деликатно към него разрушените на сняг белтъци, а най-после и с разрушената на сняг сметана.

Сипвайте от крема в пулверизатор с тъничък накрайник и напълнете еклерите. Може и да ги разрежете на 2, да напълните с френския крем всяка половинка и да ги слепите още веднъж.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР