Великден наближава, а и с това и приготовленията и същинското

...
Великден наближава, а и с това и приготовленията и същинското
Коментари Харесай

Лесен начин да боядисате мраморни яйца за Великден

Великден наближава, а и с това и приготовленията и същинското боядисване на обичайните яйца. Има безусловно хиляди предписания за боядисани яйца, посредством които да приготвите неповторимо изглеждащи великденски яйца.

Ето и една от тях, а точно естествено боядисани мраморни яйца.

Най-хубавото е, че мраморните яйца са в действителност първокласно изглеждащи, а самото им подготвяне е извънредно елементарно.

Какво е належащо?

Пресни или замразени боровинки, бял оцет, яйца, лепенка със едва лепило от аптеката, елементарен молив, четка за боички, алуминиево фолио, фиксиращ спрей или аерозолен спрей за коса, зехтин или олио.

Може първоначално да ви се стори, че това са прекомерно доста артикули за боядисването на няколко яйца, само че повярвайте, крайният резултат ще си коства напъните.

Приготвяне на мраморни яйца

 Великденски Яйца

Стъпка 1 - Поставете две чаши вода в дребен съд на котлона. Изчакайте течността да заври. Към нея прибавете 2 чаши пресни или замразени боровинки.

Оставете ги да врят 8-10 минути или до момента в който боровинките оцветят водата до мрачно синьо. Изчакайте течността да придобие стайна температура и прибавете към нея 1 чаена лъжичка бял оцет. Прецедете получената багра за яйца.

Стъпка 2 – Яйцата би трябвало да са твърдо сварени. Облепете ги с лепенките, които сте взели от аптеката. Поставете яйцето в чашка, в която сте сложили приготвената от вас багра. В взаимозависимост от цвета, който желаете, оставете яйцето да престои 2 до 4 часа. За най-хубави резултати е най-добре яйцето да остане в боята през цялата нощ.

Стъпка 3 – Извадете яйцето и премахнете лепенката. Оставете го да престои 1 час в кора за яйца. След това леко го подсушете със салфетка. С молив нарисувайте тънки черти, които да наподобяват пукнатини.

С навлажнената четка повторете линиите от молива. Залепете дребни парченца фолио върху яйцето, до момента в който още не е сухо. Намажете го с олио и сте подготвени.

Гарантирано, откакто сте подготвени, ще имате едни от най-красивите мраморни великденски яйца, с които да впечатлите всички.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР