Вечеря в ресторант – уютна обстановка, тиха музика за фон,

...
Вечеря в ресторант – уютна обстановка, тиха музика за фон,
Коментари Харесай

Най-мръсните предмети в ресторантите

Вечеря в ресторант – уютна конюнктура, тиха музика за декор, вкусна храна… Но в този лист с примамливи неща в заведението рядко попада безспорната непорочност, макар спазването на строги правила – някои предмети могат да бъдат източник на стомашно-чревни болести.

Мащабно проучване на учени от университета в Аризона обяснява кои движимости в заведенията за хранене се употребяват непрекъснато, а са с много съмнителна непорочност.

Сетът принадлежности за сол, пипер, оцет и олио

Той участва на всяка маса, тъй като множеството хора си подправят храната, само че няма никаква гаранция, че ще откриете чисти. Опасни бактерии били открити върху всяка солница и пиперник в заведенията за хранене в Охайо, Аризона и Ню Йорк. Говорим за в действителност солидно количество – до 11 хиляди единици върху всеки подобен предмет.

Менюто

То е първото, което вземат хората, когато седнат на масата в ресторанта, само че не всеки път го вършат с чисти ръце. Според откривателите по страниците му могат да се намерят до 18 хиляди рискови микроби.

Генераторът за лед

Такива апарати има в доста заведения за хранене, с цел да се охлаждат по-бързо напитките и да останат хладни по-дълго. Но рядко някой от личния състав се захваща да измие генератора за лед – върху 60% от тях са открити микроби.

Ръкавиците на личния състав

Когато посетителите видят, че личният състав в ресторанта работи с ръкавици, се усещат спокойни, че са на чисто и изтънчено място и храната няма по какъв начин да се замърси. Но това възприятие е лъжливо, тъй като на процедура готвачите мият и режат зеленчуци, чистят риба и подготвят пържолите с тези тъкмо ръкавици, а анализаторите са открили, че хората в кухнята на заведенията мият ръцете си по-старателно, в случай че не носят ръкавици.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР