Във Великобритания бейби бумът от началото на 2000 година ще

...
Във Великобритания бейби бумът от началото на 2000 година ще
Коментари Харесай

Сериозен наплив към британските университети

Във Англия бейби взривът от началото на 2000 година ще наводни университетите и колежите с десетки хиляди повече завършващи междинното си обучение, предизвести някогашен министър, отговарял за университетите, съобщи БНР.

В отчет, оповестен през днешния ден, Дейвид Уилетс предизвестява, че е нужен повсеместен обзор на разноските, с цел да се реагира съответно финансиране на нарастването на студентите, тъй като другояче има риск прекалено много младежи да попаднат в клопката на нископлатената работа. Уилетс показва в отчета си, че прекомерно малко хора си дават сметка, че раждаемостта се е нараснала внезапно след 2000 година, с повече от 100 000 годишно, а това значи, че след интервал от 15-20 години ще има към 15% нарастване на кандидатстващите в колежи и университети.

Ето за какво Уилетс предсказва неуспех на държавното управление в опитите му да понижи финансирането на висшето обучение като ограничи броят на младежите в него. Бившият министър обаче сподели, че демографските данни за младите демонстрират, че има опция да се реформира английския пазар на труда, макар сведенията в последно време, че те работят най-вече в браншове като търговията на дребно, ресторантьорството и хотелиерството. Като министър в държавното управление на консерваторите Уилетс бе проектант на настоящия режим на студентски заеми и такси за образование и дефинира равнището от 9000 паунда годишна такса за образование на бакалаврите. Уилетс е за запазването на това равнище на таксите за образование, само че като се понижи прага за погасяване, при който приключилите стартират да погасяват заемите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР