Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа най-тежко Футболния съюз на Хърватия.

...
Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа най-тежко Футболния съюз на Хърватия.
Коментари Харесай

Без милост: УЕФА глоби Хърватия с над €80 бона!

Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа най-тежко Футболния съюз на Хърватия. Наказанието е наложено поради непозволено държание на хърватски почитатели преди, по време и след мача с Испания от първия кръг на груповата фаза на Европейското състезание.

„ Футболната асоциация е санкционирана с 63 875 евро за мятане на пластмасови бутилки. Освен това федерацията е санкционирана с оше 24 000 евро за запалени факли. Общият размер на санкцията е 87 875 евро. “

Все отново от Хърватската футболна федерация благодариха на рекордния брой почитатели, които поддържаха националния тим против Испания.

Припомняме, че в първия мач от група B Хърватия загуби от Испания с безапелационното 0:3.

„ Съгласно процедурата Хърватският футболен съюз ще изиска пояснение на решението, след което ще бъде взето решение за вероятно обжалване на това решение “, написаха от федерацията.

Албания също получи наказване. Федерацията ще би трябвало да заплати 37 375 евро, като 10 000 евро са за пиротехника, 12 375 евро за мятане на предмети, 5000 евро за навлизане на почитатели на терена и 10 000 евро за неуместни лозунги.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР