Отново заедно след 55 години! Випуск 1969 се събрахав родното

...
Отново заедно след 55 години! Випуск 1969 се събрахав родното
Коментари Харесай

След 55 години отново заедно! Емоционална среща събра „Випуск 1969“ в родното училище в Брежани с любимата учителка

Отново дружно след 55 години! " Випуск 1969 " се събрахав родното учебно заведение в Брежанизаедно с обичаната си учителка.Родените през 1954 година се срещнаха вселото, с цел да отпразнуват 55 години от завършването си и70-годишния им рожден ден.Това бяха дветескъпи годишнини за съученицитеиповод да се срещнат и още веднъж да се допрян до тези скъпи за тях временаотдетството, младостта,незабравими общи прекарвания и дапрегърнат своята скъпа учителка.

Вълнуваща и доста прочувствена бе приятната среща за всички пристигнали на наборната среща на " Випуск 1969 " година в Брежани, която бе проведена от Снежана Миленкова, Лиляна Качева и Георги Стефанов, прочут на всички като Либода. Те се бяха погрижили нищо да не липсва в празничния ден. Имаше сълзи от наслада, сълзи от спомените за хубавите времена, до момента в който са били към момента в родното си село Брежани.

Наборната среща събра над 40 индивида, някои от които са останали да живеят в селото, други в покрайнините, само че имаше и скъпи другари, пристигнали от разнообразни крайща на България, кактои от далечна Испания.

Вълнуваща бе в действителност годишнината за всички,които не се бяха виждали повече от тридесет години. Но спомените, положителното другарство ги събра на обща софра в ресторанта при Радка в село Брежани.

„ Скъпи другари, изминаха петдесет и пет години от последния ученически звънец, който постави завършек на ученическия ни живот в брежанското учебно заведение. Разпиляхме се като волни птици по света, всеки потегли по своята пътека, само че спомените за общите щастливи мигове и другарски усеща към момента греят в душите ни. И днешната ни среща ще ни върне към тези прелестни мигове, които в никакъв случай не се не помнят. Щастлива съм, че всички се отзовахте на поканата и срещата с най-голяма наслада. Щастлива съм да Ви видя всички тук, в нашето обичано село. Нека да се потопим в спомените си, да се позабавляваме, да се порадваме на това, че сме живи и здрави “, с това приветствено слово Снежана Миленкова посрещна всички, които радостно почетоха празника на " Випуск 1969 ".

С голямо неспокойствие всички присъстващи посрещнаха и поздравиха тяхната обичана учителка Цветанка Павлевчева, която бе извънредно прочувствена от срещата със скъпите си възпитаници от локалното учебно заведение „ Пейо Крачолов Яворов “ в село Брежани.

На срещата, която сърцатобяха организиралиорганизиторите,имаше и празнична торта. Собич и благодарност, всички присъстващизаедно изпяхапесента ” Учителко,любима ”и поканиха своята госпожа Павлевчева на дансинга в ресторанта.

Прекрасни мемоари изплуваха във всички, с обещанието, че си споделят „ сбогом “ единствено до идната приятна среща, която чакат с голямо вълнениепрез идващата година.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР