Руският президентВладимир Путин и севернокорейският му колега Ким Чен-ун подписаха

...
Руският президентВладимир Путин и севернокорейският му колега Ким Чен-ун подписаха
Коментари Харесай

Путин и Ким подписаха споразумение за стратегическо партньорство

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският му сътрудник Ким Чен-ун подписаха през днешния ден в Пхенян съглашение за стратегическо партньорство сред двете страни, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Засега наличието на документа не се разкрива. Според съветските организации договарянията на двамата водач и, водени на четири очи, са траяли към два часа.

В понеделник Кремъл съобщи, че това " световно стратегическо партньорство " ще отразява " дълбоката еволюция на геополитическата обстановка по света ", в миг, когато както Москва, по този начин и Пхенян считат Вашингтон за екзистенциален съперник.

Западът се притеснява от усилване на военното съдействие сред Русия и Северна Корея , която съгласно западни специалисти към този момент доставя муниции и ракети за съветската атака в Украйна.

Дипломатическият консултант на Кремъл Юри Ушаков съобщи пред съветски медии, че двамата водач и са си разменили и дарове. Според него съветският президент е подарил на Ким втора лимузина " Аурус ", както и чаен комплект. В подмяна той е получил предмети на изкуството с неговия лик, в това число статуи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР