Изискването за избор на средства и методи за водене на

...
Изискването за избор на средства и методи за водене на
Коментари Харесай

ООН: Израел многократно е нарушавал законите на войната

" Изискването за избор на средства и способи за водене на война, които заобикалят или най-малкото минимизират до някаква степен цивилните вреди, наподобява поредно нарушавано в акцията на Израел в линията Газа ".

Това съобщи Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк.

В отчет, оценяващ шест израелски офанзиви, предизвикали огромен брой жертви и унищожили цивилна инфраструктура, се показва, че израелските сили " може систематично да са нарушавали правилата на разграничаване, пропорция и защитни ограничения при нахлуване ".

От своя страна израелската израелската дипломатическа задача в Организация на обединените нации съобщи, че Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида разполага в най-хубавия случай с частична картина на обстоятелствата и всеки опит за постигане на правни изводи е всъщност неправилен.

В отчета са разказани в детайли шест случая, случили се сред 7 октомври и 2 декември, при които Службата за правата на индивида на Организация на обединените нации показва оценка на типовете оръжия, средствата и методите, употребявани при тези офанзиви.

" Най-напред призоваваме израелските управляващи да подхващат стъпки, с цел да подсигуряват провеждането на подобаващи, транспарантни следствия ", съобщи Равина Шамдасани, представител на Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида.

Тя добави, че при липса на транспарантни следствия ще има " нужда от интернационалните дейности и в това отношение ".

Офанзивата на Израел е предизвикала гибелта на над 37 400 души в линията Газа.

Израел стартира своето нахлуване, откакто бойци на " Хамас " нападнаха страната на 7 октомври, убивайки към 1200 души и вземайки над 250 души за заложници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР