Традициите в една парламентарна република повеляват водещата политическа сила да

...
Традициите в една парламентарна република повеляват водещата политическа сила да
Коментари Харесай

Герджиков: Дори ГЕРБ да бяха предложили Исус за председател на НС, нямаше да бъде избран

Традициите в една парламентарна република повеляват водещата политическа мощ да предложи ръководител на Народното събрание и той да бъде определен . Причината претендентът на ГЕРБ Рая Назарян да не получи нужната поддръжка не е в персоналните й качества. Който и да беше препоръчан от ГЕРБ, даже Иисус Христос, отново нямаше да бъде определен. Такава е конфигурацията в Народното събрание.

Това съобщи пред БНР някогашният длъжностен министър председател Огнян Герджиков. Според него традициите за избор на ръководител на Народно събрание са нарушени. Изисква се повече политическа мъдрост, другото е инфантилизъм, счита той. Герджиков не е изненадат от неуспеха при избора на ръководител на Народното събрание . По думите му това не приказва добре за нашата политическа класа. Ако мислят за България, тези въпроси би трябвало да се вземат решение рутинно, разясни той.

Бившият длъжностен министър председател означи, че на поканата на ГЕРБ-СДС за диалози са се отзовали единствено две партии - Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Герджиков не изключва опцията на есен да има нови предварителни избори . Той уточни, че има потребност от нещо друго, визирайки основаването на президентска партия. Според него подобен план би съживил политическия живот у нас.

Герджиков посочи, че в случай че Има Такъв Народ проявят политически разсъдък може да създадат държавно управление с ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. По думите му обаче животът на такова ръководство ще е къс.

Ако не се стигне до никакво решение, това ще бъде същинска политическа злополука , сподели още Огнян Герджиков.

Припомняме, че на 19.06.2024 година поставиха клетва. Лидерът на " Величие " и не съумя да постави клетва. Народните представители на Народното събрание от първия опит. След гласуването водачът на ГЕРБ за основаването на държавно управление. Съпредседателят на Движение за права и свободи за примирение.

Преди началото на съвещанието на Народното събрание президентът да пазят държавните, а не партийните ползи.
 Времето в пленарна зала спря преди името на Рая Назарян
Времето в пленарна зала спря преди името на Рая Назарян

Часовникът в пленарна зала отново бе спрян за размисъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР