Във Франция разкриха какво е казал селекционерът на “петлите Дидие

...
Във Франция разкриха какво е казал селекционерът на “петлите Дидие
Коментари Харесай

Разкриха думите на Дешан и Мбапе на полувремето на финала

Във Франция разкриха какво е споделил селекционерът на “петлите ” Дидие Дешан на футболистите си на полувремето на финала на Мондиал 2022 против Аржентина. Французите губеха с 0:2 след първата част и не бяха отправили нито един удар, а Дешан направи двойна промяна още преди почивката, като извади от игра Оливие Жиру и Усман Дембеле. 

“Момчета, хайде без обиди. Разбирате ли каква е разликата? Те (аржентинците - б.р.) играят на скапания край, а ние - не! ”, декларирал Дешан, след което блъснал по масата. 

“Не съм удовлетворен от това, което показахме досега. Имаме едно чудесно качество - мощния темперамент. Това ми харесва. Не изпускайте мача. Всичко може да се промени доста бързо. Трябва да имаме вяра до края ”, добавил наставникът на “петлите ”. 
 Дешан е изискал няколко дни за размисъл Дешан е изискал няколко дни за размисъл
Килиан Мбапе също се е опитал да стимулира съотборниците си. Според RMC Sport звездата на французите е споделил следното в съблекалнята: “Това е край на Световно състезание, мач на живота. Със сигурност по-лошо не може да стане. Връщаме се на терена и няма да разрешаваме на противника да играе по същия метод, тъй като това би било неуместно. Или започваме да печелим всички единоборства, или би трябвало да създадем още нещо. Момчета, това е край на Световно, случва се един път на 4 години. Можем да се върнем в мача! ”. 

Мотивиращите думи на Дешан и Мбапе очевидно са подействали на тима, тъй като през второто полувреме Франция съумя да изравни с два гола на звездата на Пари Сен Жермен. Последваха и продължения, в които Мбапе оформи хеттрика си и прати дуела в дузпи, само че там по-точни бяха аржентинците, които завоюваха третата си международна купа.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР