Поверителността е гореща тема в наши дни, благодарение в не

...
Поверителността е гореща тема в наши дни, благодарение в не
Коментари Харесай

Тези марки автомобили ви докладват на полицията!

Поверителността е гореща тематика в наши дни, посредством в не дребна степен на модерните технологии, които ни свързват както в никакъв случай до момента. Въпреки че може да се притеснявате, че TikTok или други приложения на телефона ви наблюдават къде ходите и какво обичате да вършиме, има различен риск за поверителността, обвързван с колата ви и полицията.

GM сподели, че затваря спорен инструмент за събиране на данни. Двама американски сенатори настояват, че осем автомобилни производители – Toyota, Nissan, Subaru, Volkswagen, BMW, Mazda, Mercedes-Benz и Kia – са „ държали потребителите в незнание “ за готовността си да дават местоположението на колите на полицията, без да им бъде връчена заповед.

Тези сенатори - Рон Уайдън от Орегон и Едуард Марки от Масачузетс, споделят, че автомобилните производители не са нарушили законите за дискретност, макар че потребителите може да се усещат друго. Вместо това те настояват, че фирмите вземат участие в лъжливо държание, процедура, неразрешена от FTC. Всичките осем от изброените нагоре производители на коли оповестиха още през 2014 година като част от Принципите за отбрана на поверителността на потребителите, че няма да предават информация за транспортното средство, в това число местонахождение, на управляващите без заповед или правосъдно предписание.

Това към този момент не наподобява по този начин, което значи, че в случай че локалните, щатските или федералните правоприлагащи органи се свържат с тях с искане, те явно просто ще предадат каквото и да било. След разобличителен отчет, направен от The New York Times по отношение на шерването на данни на водачите на General Motors с LexisNexis, които от своя страна продават информацията на застрахователни компании, хората са станали по-наясно с рисковете за поверителността на своите данни.

Чуването, че толкоз доста всеобщи производители на коли непринудено ще предадат всичко, което полицията изиска, без правосъдна заповед, е разбираемо обезпокоително. Но представител на Алианса за автомобилни нововъведения споделя, че шерването на информация за местоположението на водачите се прави „ при характерни и лимитирани условия, като да вземем за пример когато на автомобилния производител е предоставена заповед или правосъдна заповед или в обстановки, когато има непосредствена опасност от съществени телесни повреди или гибел на субект. "

Mercedes-Benz, Toyota, Kia, Subaru и Nissan обясняват позициите си. Всички те наподобява оспорват елементарното изказване, че просто ще предадат данните на водачите без заповед. Но огромният въпрос е дали притежателите на транспортни средства усещат, че могат да се доверят на автомобилните компании. В днешно време наподобява, че доверието е изтъняло.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР