Фрозиноне изпадна от италианската Серия А, след като загуби с

...
Фрозиноне изпадна от италианската Серия А, след като загуби с
Коментари Харесай

Удинезе и Емполи остават в Серия А, Фрозиноне изпадна

Фрозиноне изпадна от италианската Серия А, откакто загуби с 0:1 вкъщи от Удинезе, а Емполи означи надвит гол в добавеното време посредством М`Байе Нианг, с цел да надделее с 2:1 против гостуващия Рома в трагична развръзка в последния кръг на калчото.

Заплашеният от изпадане Удинезе победи Фрозиноне с късен гол на Кейнан Дейвис, гарантирайки си мястото в елита, до момента в който Емполи резервира елитния статут с помощта на резервата Нианг, който влезе на почивката и донесе успеха против Рома в добавеното време.

Преди това Матео Канчелиери даде задатък на Емполи в 13-а минута, а Усем Ауар изравни за Рома в края на първата част. Но попадението на Нианг обезпечи оставане на Емполи в елита за трета поредна година.

Рома приключи шести с 63 точки и ще играе в Лига Европа през идващия сезон дружно с градския противник Лацио, който остана седми след тъждество 1:1 в последния кръг с изпадналия Сасуоло.

Победата на Емполи остави отбора на 17-о място в класирането с 36 точки и от тази обстановка пострада Фрозиноне, който загуби от Удинезе и остана при изпадащите на 18-о място с 35 точки.

Шампионът Интер Милано приключи наедно 2:2 против Верона в последния си мач за сезона с помощта на два гола на Марко Арнаутович. За домакините от Верона се разписаха Тиджани Нослин и Томаш Суслов.

До края на сезона в Италия остава още един мач - идната неделя Аталанта приема Фиорентина в отсрочена среща и при победа ще измести Ювентус от третото място в крайното класиране.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР