В началото на сесията на Парламентарната асамблея на НАТО в

...
В началото на сесията на Парламентарната асамблея на НАТО в
Коментари Харесай

Президентът на Асамблеята на НАТО: Половинчата подкрепа - слаба Украйна

В началото на сесията на Парламентарната асамблея на НАТО в София, президентът на Асамблеята Михал Шчерба даде звук за полемиките в зала, а точно - войната в Украйна. Той изрично съобщи, че с половинчати ограничения за поддръжка, Киев няма по какъв начин да бъде мощен.

Въздушната защита на Украйна би трябвало да бъде главен приоритет, би трябвало да сме сигурни, че въздушното пространство на Украйна е предпазено, сподели още Шчерба, представен от Българска телеграфна агенция.

От своя страназаместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, като представител на България като страна-домакин, разяснява, че страната ни остава ангажирана да продължи поддръжката си за Киев.

Украйна пази освен себе си. Украйна пази Европа и нашите полезности, нашите правила, уточни Кирова като посочи същонеобходимостта от засилен фокус върху районите на Черно море и Западните Балкани.

Предизвикателствата в региона на сигурността от подобен мащаб не могат да бъдат преодолявани без нови форми на съдействие, счита още заместник-председателят на българския парламент, представена от Българска телеграфна агенция.

Такова мнение изрази и служебният министър председател Димитър Главчев.НАТО остава поръчител за сигурност и просперитета на България, уточни още министър-председателят. По думите му фрапантното утежняване на равнищата на сигурност потвърждава, че най-базовите ни права и свободи могат да бъдат сложени под сериозна опасност, акцентира българският министър председател.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР