Емблематичното събитие за овалване на сирене в Глостършир ще се

...
Емблематичното събитие за овалване на сирене в Глостършир ще се
Коментари Харесай

Емблематично събитие за овалване на сирене ще се проведе днес въпреки предупреждението за „масови жертви“

Емблематичното събитие за овалване на сирене в Глостършир ще се организира през днешния ден, макар предизвестията за „ всеобщи жертви “, защото стотици състезатели се хвърлят от 180-метров рид с цел да хванете блокче сирене.

Миналогодишното събитие натовари службите за незабавна помощ, откакто редица състезатели получиха пострадвания, като някои трябваше да бъдат изнесени от площадката на носилка. Старш полицейски офицер сподели, че събитието е донесло със себе си „ риск от всеобщи жертви “, в случай че нещо се обърка.

Но макар опасенията за сигурността, стотици хора са подготвени да се съберат на Cooper's Hill в Брокуърт през днешния ден, с цел да гледат по какъв начин състезателите преследват 3-килограмово двойно колело за сирене Глостър, което се спуска на 180 метра надолу.

Смята се, че събитието, известно публично като Разточване и пробуждане на сирене на хълма Купър, е на най-малко шестстотин години и има корени в езически фестивал, празнуващ завръщането на пролетта. Състезателите постоянно се виждат да се прекатурват в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР