В планираната актуализация на бюджета трябва да се предвидят средства

...
В планираната актуализация на бюджета трябва да се предвидят средства
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Трябва да проумеем, че живеем в радикално променен свят

В плануваната актуализация на бюджета би трябвало да се плануват средства за целия бранш за сигурност. Това сподели през днешния ден в Плевен на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция ген. Атанас Атанасов, заместник-председател на Народното събрание, съпредседател на " Демократична България " и водач на Демократи за мощна България.

По думите му би трябвало да се направи подробен обзор на военните качества на българската войска, тъй като " години наред българските въоръжени сили оставаха встрани, недофинансирани и в този момент виждаме потребността да бъдат заделяни средства освен за бранша на защитата, само че и за специфичните служби, за целия бранш за сигурност ".

Ген. Атанасов уточни, че българските служби не са съумели да добият надеждна информация за това какво следва в Украйна. Той изясни, че месец преди началото на войната, на закрито съвещание в Народно събрание, представители на службите са споделили, че риск от пълномащабен боен спор няма.

" В Парламента ние ще поставим старания да разберем какви са аргументите това да се случи, с цел да може висшето държавно управление в лицето на държавното управление, да разполага с информация, с цел да бъдат пресрещнати рисковете от боен темперамент ", разяснява ген. Атанасов. Според него към днешна дата надали някой в света може да направи прогноза по какъв начин ще се развие спорът в Украйна и какъв брой време ще отнеме той.

Заместник-председателят на Народно събрание съобщи, че в тази обстановка би трябвало доста да се следят и рисковете за българската стопанска система, като разяснява, че би трябвало да се търси отговорност от тези, които основават напрежение като това от събота, когато имаше напор към магазините на огромен хипермаркет. Той акцентира, че страната е снабдена с съществени хранителни артикули за идващите две години. " Всички ние като общество би трябвало да разберем, че живеем в коренно изменен свят, би трябвало да преосмислим целите си като страна, с цел да защитим ползите на обществото си ", сподели още ген. Атанасов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР