Голяма драма с колите на 20 години. Край на вноса

...
Голяма драма с колите на 20 години. Край на вноса
Коментари Харесай

Троен удар по старите коли: Хиляди шофьори ще страдат

Голяма драма с колите на 20 години. Край на вноса на коли, които нямат екокатегория минимум Евро 4. Това е една от ограниченията за понижаване на нездравословните излъчвания, записани в Интегрирания проект за енергетика и климат.

Актуализираният му вид е пуснат за публично разискване, преди да бъде импортиран за утвърждение в Европейската комисия (ЕК). Това значи, че кола, която е над 20-годишна, няма да може да се внася у нас. Така ще се спре всеобщото изсипване на остарели коли у нас.

Марките засягат освен вноса, само че и продажбите.

Кола на 20 и повече години към този момент няма да може да се продава у нас. Който желае да се освободи от остарелия си автомобил, ще би трябвало да търси покупател от страна отвън Европейския съюз (ЕС) или да го съобщи за скрап.

Мерките плануват колите с отстранени катализатори или филтрите за твърди частици да се стопират от придвижване, тъй като те изпускат повече нездравословни газове.

Нещо повече – ограниченията включват и данъчен удар. Налозите за старите коли ще са по-високи.

В същото време проектът планува тласъци за пазаруването на нискоемисионни транспортни средства, които употребяват различни горива, водород или електричество. За тях ще има дотации при покупката и освобождение от налози.

10 000 зарядни станции ще бъдат построени в страната, с цел да има във всяка община. В момента не са към 1600.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР