За новите служители е осигурено настаняване, транспорт, храна и заплати

...
За новите служители е осигурено настаняване, транспорт, храна и заплати
Коментари Харесай

Първите непалци пристигат в българска фабрика: Чакат ги с 500 евро заплата, храна и жилище

За новите чиновници е обезпечено настаняване, превоз, храна и заплати от най-малко 500 евро

Русенска мебелна компания привлича работници от Непал и Бангладеш за справяне с дефицита на фрагменти.

Мебелна компания чака първите си 24 работници от Непал и Бангладеш да стартират работа на 1 август. Това съобщи Николай Иванов, съсобственик и шеф на компанията дружно с брат си Анатолий, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Основният ни проблем е обвързван с фрагментите и той се задълбочава “, показа Иванов, обяснявайки решението да се потърсят работници от чужбина. Въпреки че компанията взе участие в дуална стратегия с локалния колеж по дървообработване и набира работници от прилежащите села, това не е задоволително, с цел да се покрие кадровият дефицит.

За новите си чиновници той обезпечава настаняване, превоз и храна, като заплатите им ще бъдат най-малко 500 евро, а с включени спомагателни разноски ще доближат междинните равнища за компанията.

Компанията е фамилна и е основана през 1990 година, която създава корпусна мебел, като максимален дял в производството заемат кухните. Половината от продукцията се осъществя на българския пазар, а останалата част се изнася за разнообразни страни в Европа.

Компанията регистрира растеж на оборота си през последните години, като чака той да доближи към 90 милиона лв. за тази година.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР