Тя се надява, че нейният разказ ще накара хората да

...
Тя се надява, че нейният разказ ще накара хората да
Коментари Харесай

В жегата уплашената майка не успяла да събуди дъщеря си. А после разбрала жестоката истина…

Тя се надява, че нейният роман ще накара хората да бъдат по-внимателни, с цел да не се повтарят сходни произшествия.

Дженифър Абма показа във фейсбук ужасната история, която се случила с щерка й Анастасия.

Майката направила фотография на Анастасия със зачервена, влажна кожа и я разгласява във Facebook с предизвестие към всички.

Ето какво написала тя:

„ Случи се ВЕЧЕРТА. Това беше най-ужасяващият миг, с който съм се сблъсквала. Дъщеря ми получи ТОПЛИНЕН УДАР. Няма нищо по-лошо от това да не можете да разсъните детето си.

Това ДОКАЗВА, че не е нужно да сте на слънце, с цел да получите топлинен удар. Отне ни 20 минути да я събудим. Когато колата за спешна помощ дойде, с нея пристигна и полиция, защото не знаеха какво тъкмо се е случило.

Това демонстрира какъв брой бързо могат да се случат нещата.

Анастасия си легна да спи и нямах визия какъв брой горещо е в спалнята й, до момента в който не се качих горе да я събудя. Цялата беше изпотена, лицето й беше зачервено, а тялото й беше доста горещо. “

Дженифър споделя, че щерка й не е била на слънце и прибавя:

„ Линейката дойде доста по-бързо, в сравнение с чаках. Нивото на кръвната й захар беше 1,2 mmol/l, само че за норма се счита малко над 4 mmol/l. Инжектираха й разтвор на глюкоза и тя стартира да плаче от боязън.

Не съм отговорна за случилото се, само че ми е мъчно да не се упреквам. Ще помня този урок до края на живота си и се надявам и други родители да решат, че би трябвало да ревизират детската стая, тъй като в нея може да е горещо като в кола, нагрята на слънце.

Все още съм в потрес от случилото се и даже не мога да си показва по какъв начин можеше да свърши, в случай че не се бях качила горе при щерка си. Определено през вчерашния ден Господ Бог ни оказа помощ. Много съм признателна на лекарите, които дойдоха в точния момент и на моя другар Джей, който пристигна да ме успокои. “

„ Това е теоретичен урок и се надявам, че други родители могат да си вземат поука и се уверете, че проверявате стаите в къщата си, тъй като вашата може да бъде рискова като гореща кола. “.

Слава Богу, тази история приключила добре за Дженифър и Анастасия. Но е значимо да сте наясно с заплахите от топлинен удар, изключително в този момент, когато лятото е тъкмо зад ъгъла.

Симптоми на топлинен удар:

• Главоболие;

• Гадене и повръщане;

• Зрителни увреждания;

• Световъртеж, нервност и разсеяност;

• Кардиопалмус;

• Зачервена, суха кожа.

Първа помощ при топлинен удар:

Важно е жертвата да получи незабавна здравна помощ. Като първа помощ е належащо да се преместите на хладно място и също да охладите тялото, да вземем за пример с влажна забрадка.

След което би трябвало неотложно да отведете жертвата в болничното заведение за професионална здравна помощ или да се обадите на доктор вкъщи.

А вие знаехте ли, че една елементарна спалня може да бъде толкоз рискова, колкото и гореща кола?

Моля, споделете тази публикация с другари и близки, с цел да схванат повече хора за заплахите от топлинен удар. С това можете да спасите нечий живот!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР