В най-малката ямболска община – крайграничната Болярово, право на глас

...
В най-малката ямболска община – крайграничната Болярово, право на глас
Коментари Харесай

Истински рекорд! Малко селце в Ямболско сложи цяла България в малкия си джоб

В най-малката ямболска община – крайграничната Болярово, право на глас имат малко повече от 2660 гласоподаватели, оповестява БНР.

Секциите им са 21, а избор с машина е предназначен само за две секции – едната в град Болярово, а другата в село Стефан Караджово. Общината е известна в цялата страна с високата си изборна интензивност. Независимо дали се гласоподава за парламент, президент или локална власт до урните отиват към 70 % от гласоподавателите.

В село Стефан Караджово изборният развой върви безшумно и умерено. Кметът Димитър Димитров: „ По лист са 358 гласуващите и по сегашен адрес има към 25 индивида “.

Избирателите в селото са виновни и не търсят причина, с цел да не гласоподават.

В края на страната ни се намира село Крайново. Неговият кметски наместник Ангелина Василева избира да споделя, че това е началото освен на България, само че и на Европейския съюз. Машина за гласоподаване в Крайново естествено няма, само че и тук интензивността е рекордна:

„ 11 души са по непрекъснат адрес и 15 по сегашен адрес, които в действителност си живеят при нас. Общо са 26 индивида. Избирателната интензивност е съвсем 100% “, заяви Ангелина Василева.

Мигрантският поток през общината е невиждан. Чужденци могат да бъдат в покрайнините на селата, не са редки случаите когато търсят храна и вода от локалните. Не демонстрират експанзия, само че спокойствието към този момент липсва.

Хората от община Болярово са на единомислещото мнение, че закриването на Граничния полицейски сектор през юни тази година е довел до ескалирането на казуса с бежанците в техния регион. Над 150 гранични полицейски чиновници са преразпределени към Резово, Средец, Елхово и Малко Търново.

„ Проблемът със закритото гранично полицейско ръководство в Болярово ще е първият, който новите ямболски депутати ще би трябвало да вземат решение, без значение от коя партия са “, зарече се кметът на общината Христо Христов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР