Увеличава се издръжката на живота, съобщи БНТ. 1985 лева месечно

...
Увеличава се издръжката на живота, съобщи БНТ. 1985 лева месечно
Коментари Харесай

КНСБ: Поскъпването ще продължи, 1985 лв. месечно са нужни на тричленно семейство

Увеличава се издръжката на живота, заяви Българска национална телевизия. 1985 лв. месечно към този момент са нужни на едно тричленно домакинство у нас. Това демонстрира изследване на КНСБ за третото тримесечие на годината. В съпоставяне с декември предходната година нужните средства в този момент са със 100 лв. повече. Спешна мярка, съгласно синдиката, е актуализация на бюджета, с цел да се подсигуряват всички обществени заплащания. Това обаче може да стане след съставяне на новия парламент.

Минимумът, избран от проучване на КНСБ за оцеляването на самичък човек е 1103 лв.. Миналата година сумата беше с 56 лв. по-малко. В основата на повишаването са нарасналите цени на храните и горивата.

От началото на годината най-голямо е повишаването при слънчогледовото олио, зеленчуците, лещата, фасула, хлебните произведения и млечните артикули.

" Във връзка с повишаването на издръжката, КНСБ предлага нарастване на минималната работна заплата от началото на идната година със 17,5%, а на междинната работна заплата - към 12 - 13% ", добави Виолета Иванова, заместник-директор на ИССИ, КНСБ.

Прогнозата на КНСБ е, че през идващите месеци повишаването на живота ще продължи, въпреки и с по-бавни темпове, поради подхванатите обезщетения за бизнеса по отношение на увеличените цени на тока. В момента у нас един милион и 660 000 души живеят под прага на беднотия и с лимитирано ползване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР