След мирната конференция в Швейцария за Украйна, където бе отворен

...
След мирната конференция в Швейцария за Украйна, където бе отворен
Коментари Харесай

Върховният представител на ЕС: Путин се готви за продължителна война в Украйна

С лед мирната конференция в Швейцария за Украйна, където бе отворен дипломатически път, видяхме отговора на (руския президент Владимир) Путин с визити в Северна Корея и на всички места, откъдето може да получи оръжие, очевидно се приготвя за дълга война. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел пред публицисти преди началото на днешното съвещание на европейските външни министри в Люксембург.

Трябва да продължим с дипломатическите старания, само че и да увеличим помощта за Украйна, настоя той. Борел заяви, че Европейски Съюз разполага с опция да заобиколи досегашната опозиция на Унгария за потребление на приходите от запорираното съветско имущество в интерес на Киев. Има правила, съгласно които страна, която не е подкрепила обещано решение, не е належащо да го ползва, разясни той.

The EU has developed a mechanism for bypassing Hungary's veto on the purchase of arms to Ukraine at the expense of Russian assets, - the head of EU diplomacy Josep Borel

He noted that since Hungary abstained from the previous agreement on the allocation of revenues from frozen…
— Malinda
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР