Окръжна прокуратура-Ловеч внесе обвинителен акт и предаде на съд Начо

...
Окръжна прокуратура-Ловеч внесе обвинителен акт и предаде на съд Начо
Коментари Харесай

За 6 месеца: Обвиненият за катастрофата с Ферарио Спасов е допуснал 60 нарушения

Ок ръжна прокуратура-Ловеч внесе обвинителен акт и съобщи на съд Начо Пантелеев от Лясковец. Той аргументи злополуката, при която почина Ферарио Спасов. Повдигнато му е обвиняване за осъществено пътно нарушаване със доста превишение на скоростта. Това предаде . 

" Не е било обезпечено нужното странично разстояние сред участниците, заплашил е другите транспортни средства. Деянието е с висока социална заплаха. Панталеев е позволил 60 фрапиращи нарушавания на пътя в границите на 6 месеца преди злополуката - карал е с над 100 км/ч, включително в обитаеми места. При два случая се е движил с 248 и 268 км/ч - излизайки от едно обитаемо място и влизайки в друго. За една година има 2 наказателни постановления и 10 електронни фиша отвън упоменатите нарушавания. А единствено за ден има 11 установени нарушавания с фрапиращи скорости - над 100 км/ч, в това число в обитаеми места ", обясниха от обвиняването. 

Очаква се насрочване на разпоредително съвещание в идващия един месец. Панталеев ще бъде арестуван, в случай че съдът реши. Той не е нарушил мярката " подписка ", която му е наложена, откогато е с отнета шофьорска брошура. Възможно е правосъдното произвеждане да завърши и за един ден, допълват от прокуратурата.

Петорна автотехническа експертиза сподели, че той е карал със със 165 км/ч - 75 км/ч над допустимата скорост. Спасов почина на 11 ноември на пътя София - Варна, при конфликт сред два автомобила. Колата на Панталеев удря откъм гърба тази, ръководена от футболния експерт и той умира на място.

Водачът, предизвикал произшествието, бе арестуван, само че по-късно беше освободен, без прокуратурата даже да му отнеме шофьорската брошура. Повече от 40 часа след случая прокуратурата въпреки всичко му взе свидетелството за правоуправление. 

Впоследствие обвиняването против Панталеев бе преквалифицирано като изключително тежко, което заплашва причинителя с от 5 до 15 години затвор. Той има и възбрана за овакантяване на страната.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР