Шотландия отпадна от Евро 2024 след драматична загуба с 0:1

...
Шотландия отпадна от Евро 2024 след драматична загуба с 0:1
Коментари Харесай

Кларк беснее: Някой да обясни защо не ни дадоха 100-процентова дузпа

Шотландия отпадна от Евро 2024 след трагична загуба с 0:1 от Унгария, а селекционерът на националния тим Стив Кларк изрази неразбиране от решението на УЕФА аржентинецът Факундо Тейо да управлява срещата в Щутгарт.

Унгария стигна до успеха с гол в стотната минута на мача, осъществен от Кевин Чобот, само че малко преди приключване на постоянното време шотландците имаха изцяло основателни искания за дузпа, откакто Вили Орбан препъна в наказателното поле Стюарт Армстронг.

Нито Тейо, нито някой от помощниците му, както и съдиите във ВАР стаята обаче дадоха сигнал за нещо неправилно.

" Това беше 100-процентова дузпа. Някой някъде би трябвало да ми изясни за какво това не бе дузпа. Това е мач, който се взема решение от един гол. Ако бяхме получили тази дузпа, развоят на срещата щеше да бъде напълно различен ", съобщи гневният Кларк след мача.

" Имам други думи, които да употребявам, само че няма да го направя. Не разбирам по какъв начин ВАР вижда тази обстановка и взема решение, че това не е дузпа. Може би на европейски шампионат щеше да бъде по-добре да имаме европейски арбитър. Но пък имахме европейски арбитри на системата ВАР. Може би съдията не приказва британски. Не знам, питайте го.

Ако съдията на терена не е видял добре тази обстановка, за какво видеоасистентите не се намесиха. Няма смисъл от ВАР, в случай че не взима решения в такива обстановки. Това трябваше да бъде дузпа ", безапелационен бе Кларк.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР