Разследват как Евелин Банев-Брендо е влязъл в България за да

...
Разследват как Евелин Банев-Брендо е влязъл в България за да
Коментари Харесай

Разследват как Евелин Банев-Брендо е влязъл в България

Разследват по какъв начин Евелин Банев-Брендо е влезнал в България с цел да се съобщи самичък в пандиза. Тази заран в 7.30 се яви на входа на софийския затвор с неговия юрист.

„ Беше с персонална карта с изминал период. Има да изтърпява присъда „ отнемане от независимост “ от 6 години. Освидетелства се в МВР-болница и ще бъде въдворен в пандиза, където ще изтърпи наказването си “,каза шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ Атанас Илков.

Бившият министър на защитата на Англия: Почти бих бил признателен, в случай че Путин употребява нуклеарно оръжие в Украйна 24.06.24 11:39 Разследват по какъв начин Евелин Банев-Брендо е влезнал в България (ВИДЕО) 24.06.24 11:37 Недялко Недялков: Българските управници няма да се разчувстван, даже когато ракети погребат деца на варненския плаж 24.06.24 11:20 НА ЖИВО – Движение за права и свободи на съвещания при президента Радев 24.06.24 11:08 Мицкоски: Докато аз съм министър председател, българският диктат няма да мине 24.06.24 11:08

Разследва се методът, по който Банев е влезнал у нас – дали с подправени документи или през зелена граница.

На този стадий Банев не е дал съответни пояснения. Атанас Илков не изключва хипотезата Брендо да се е прибрал, тъй като има заплаха за живота му след провалени покупко-продажби за опиати.

„ Местата за отнемане от независимост са едно положително място някой да се укрие, тъй че да не бъде доближат от враговете, с които има някакви неуредени взаимоотношения. Към сегашния миг обаче не можем да кажем дали това е повода “, добави той.

Евелин Банев е търсен поради наркотрафик от 2018 година, има издадени присъди в България и Италия. През 2021 година бе открит в къща до украинската столица Киев. Според украинската полиция той е употребявал непознати документи, а къщата е била чартърен. В нея е открита нарколаборатория.

През октомври същата година стана ясно, че Брендо има украинско поданство и може да избегне излежаването на присъдите, тъй като съгласно украинската конституция жителите на Украйна не може да бъдат екстрадирани в друга страна.

През годините името на Евелин Банев-Брендо постоянно попада в новинарските летописи както у нас, по този начин и по света. През 2012 година при интернационалната акция „ Кокаинови крале “ бяха задържани 30 души, измежду тях и Евелин Банев.

Соченият за „ кокаинов крал “ е прочут със своята нерешителност и години наред остава неосезаем за правосъдната система. Разследвания досега откриват, че той употребява няколко самоличности.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: Крими & Темида, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР