Бившият министър на отбраната на Великобритания: Почти бих бил благодарен,

...
Бившият министър на отбраната на Великобритания: Почти бих бил благодарен,
Коментари Харесай

Бившият министър на отбраната на Великобритания: Почти бих бил благодарен, ако Путин използва ядрено оръжие в Украйна

Бившият министър на защитата на Англия: Почти бих бил признателен, в случай че Путин употребява нуклеарно оръжие в Украйна. Бившият министър на защитата на Англия лорд Хамилтън съобщи в изявление за берлинския вестник Der Tagesspiegel, че задачата на Запада в Украйна е не успеха на Украйна, а сдържането на Русия.

Лордът счита, че държавните управления са внимателни по отношение на по-решителен метод, тъй като се опасяват от ескалация и вероятното потребление на нуклеарни оръжия от Путин. Той обаче счита, че Путин няма да рискува потреблението на нуклеарни оръжия.

Бившият министър на защитата на Англия: Почти бих бил признателен, в случай че Путин употребява нуклеарно оръжие в Украйна

„ Съединени американски щати ясно демонстрираха, че в случай че бъдат употребявани нуклеарни оръжия, те ще отговорят с солидна стандартна контраофанзива. Ужасно е, само че съвсем бих бил признателен, в случай че Путин употребява нуклеарно оръжие с дребен обхват в Украйна. Това ще коства доста животи, само че ще постави завършек на войната и ще избави доста животи в дълготраен проект “, сподели той.

Бившият министър на защитата на Англия: Почти бих бил признателен, в случай че Путин употребява нуклеарно оръжие в Украйна 24.06.24 11:39 Разследват по какъв начин Евелин Банев-Брендо е влезнал в България (ВИДЕО) 24.06.24 11:37 Недялко Недялков: Българските управници няма да се разчувстван, даже когато ракети погребат деца на варненския плаж 24.06.24 11:20 НА ЖИВО – Движение за права и свободи на съвещания при президента Радев 24.06.24 11:08 Мицкоски: Докато аз съм министър председател, българският диктат няма да мине 24.06.24 11:08

Когато беше запитан дали съдружниците на Киев вършат всичко допустимо, с цел да оказват помощ на страната да завоюва спора, лорд Хамилтън отговори: „ Не, несъмнено не. Очевидната цел на Запада не е Украйна да завоюва, а да сдържи Путин. “ Той изясни, че би трябвало да се съди за Запада по това, което фактически прави, а не по това, което споделя. „ Ние доста постепенно произвеждаме технологиите, от които украинците се нуждаят, с цел да завоюват тази война. И това доста ме тормози “, сподели английският политик.

Лорд Хамилтън изясни, че на украинците им липсва решителността на Запада. „ Те демонстрираха, че вършат всичко допустимо, с цел да защитят страната си. Но за това им трябват западни технологии. И ние изоставаме. Навсякъде има забавяния, било то за танкове Leopard или за изтребители F-16. Западът непрекъснато лимитира опциите на Украйна, макар че разполагаме с технологии, с които страната действително може да завоюва войната “, сподели той.

Ако Русия завоюва, това ще има съществени последствия за редица страни в Европа, съгласно лорд Хамилтън. „ Като се стартира от Република Молдова, която в този случай ще бъде под огромна опасност. А това доста ще отслаби позициите на Европа и Съединени американски щати. Китай сигурно ще се възползва от това. За Пекин една съветска победа ще трансформира Запада в хартиен тигър. Това доста би нараснало вероятността от война за Тайван “, изясни той.

 

Източник: Der Tagesspiegel /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР