Румен Радев пита ДПС как виждат перспективите за съставяне на

...
Румен Радев пита ДПС как виждат перспективите за съставяне на
Коментари Харесай

Радев пита ДПС готови ли са за втория мандат

Румен Радев пита Движение за права и свободи по какъв начин виждат вероятностите за сформиране на държавно управление, имат ли подготвеност да получат втория мандат и каква би била сполучливата формула за сформиране на държавно управление.

Това е Румен Радев с партиите в опит за сформиране на постоянен кабинет от 50-ото Народно заседание. Той напомни, ще в случай че първият мандат не бъде осъществен, вторият наложително отива при групировката. Вие имате ли към този момент някакви хрумвания за неговата реализация, попита президентът.
 ГЕРБ предлага държавно управление на малцинството
ГЕРБ предлага държавно управление на малцинството

Според Борисов няма по какъв начин да се осъществя друго държавно управление с изключение на с първия мандат

Президентът Румен Радев е обезпокоен от ниската изборна интензивност и попита Движение за права и свободи по какъв начин виждат решението на този проблем. Йордан Цонев сподели, че ниската изборна интензивност може да е изходна точка за решенията, които ще предложи Движение за права и свободи . Той вижда ниско доверие в политическите субекти и политическия развой. Това не е ново, счита депутатът. Проблемът се задълбочи в проблемите 4 години, а партиите се отдалечили от дневния ред на хората, по думите му. Хората изрично не желаят нови избори, счита Цонев. Хората желали политическият развой да се стабилизира, да има болшинство и кабинет, който да взема решение проблемите. А мандатът на кабинета би трябвало да е цялостен или непосредствен до цялостния мандат. Движение за права и свободи осъзнава своята отговорност пред гласоподавателите, съобщи Цонев. Движение за права и свободи ще извърви пътя, предназначен на втория мандат, само че партията счита, че е редно да се поддържа първия мандат.

В поръчката на по-малките партии да сглобят кабинет Движение за права и свободи вижда политическо его, тъй като подобен кабинет няма да по какъв начин да не бъде подсилен от първите две партии. Ние разчитаме доста на Вас, господин президент, обърна се Йордан Цонев към президента. Има потребност от посредник и няма кой различен да бъде с изключение на вие , посочи той. Изборите са краен вид и то не са добър, е позицията на Движение за права и свободи.
 Нито Пеевски, нито Чакъров влязоха при Радев за съвещания
Нито Пеевски, нито Чакъров влязоха при Радев за съвещания

Явиха се Искра Михайлова, Хамид Хамид, Йордан Цонев и Халил Летифов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР