Пробите на химическия състав на водата в Кранево са чисти,

...
Пробите на химическия състав на водата в Кранево са чисти,
Коментари Харесай

Министърът на туризма за замърсяване на морето край Варна: Няма голям проблем

„ Пробите на химическия състав на водата в Кранево са чисти, при биологичните има покачване на някои стойности, само че то не е сериозно. Звучи ужасно, само че в действителност няма огромен проблем. Препоръчително е да не се влиза в морето, тъй като се грижим за здравето на хората и е значимо да получават точна информация “. Това съобщи Министърът на туризма Евтим Милошев.

Тази сутин пред Нова ТВ той разгласи, че ремонтът на пречиствателната станция ще приключи до 10 дни. Тя е на километър във вътрешността в сушата. Колекторните тръби потеглят оттова, минават под плажа и имат точка за заустване, където се излива пречистената вода - на 300 метра вътре в морето, посочи министър Милошев.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация изялоха с позиция във връзка спешната обстановка, довела до краткотрайно замърсяване само в региона на централния плаж в добричкото село.

„ Престъпно е поради локално замърсяване на морската вода в Кранево да се написа и приказва, че водата в цялото българско Черноморие не става за къпане. Това изрично не дава отговор на истината. Пробите, вземани всяка седмица от разнообразни плажове, демонстрират, че морската вода е чиста, а курортите ни оферират идеални условия за морски ваканции и летен туризъм “, означават от браншовата организация. Те канят всички българи да се уверят персонално в това.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР