Уважаеми Лами и Господа,Позволете ми на пырво място да се

...
Уважаеми Лами и Господа,Позволете ми на пырво място да се
Коментари Харесай

Владимир Русев шеф на Ел би Булгарикум

Уважаеми Лами и Господа,

Позволете ми на пырво място да се обьна кьм домакините на17-ТИЯ ВЕЛИКДЕНСКИ ФОРУМ ОТ НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ,ДА! НА БЫЛГАРСКАТА ХРАНА " -
-->
Медия «Стандарт*

Уважаеми домакини,

За нас, от Ел Би Булгарикум ЕАД е извънредно самопризнание да бьдем поканени на това сьбитие и чест да вземем присъединяване в него, като единственото дьржавно млекопреработвателно дружество в Бьлгария. От мое име и от името на монте сътрудници, показвам признателност освен за отправената покана, само че и вобще за проявената обичайната разпоредителност от ваша страна и ангажираност в поддръжката на бьлгарските производители, преработватели и трговци от земеделския отрасъл и хранително-вкусовата индустрия в Бьлгария.

В подтекста на основополагащия Християнството празник - Великден, да обединиш в едно сходно мероприятие представители на другите управляващи в дьржавата и представители на бизнеса в обща полемика, разискваща едни от най-чувствителните обществени проблематики - битката с високите цени и попречване на продоволствения недоимьк, е освен израз на висока социална отговорност, само че и демонстрация на диржавническо сьзнание.

Предизвикателствата пред агро-бизнеса в изискванията на висока инфлация са сложни и изискват предприемането на решителни ограничения. Част от тези ограничения държавното управление към този момент охарактеризира и предприе, а медия Стандарт, като водеш посредник, направи вьзможно тяхното обективно и навреме отразяване.

Уважаеми министри,

Уважаеми сътрудници,

В изискванията на редица рецесии, тежки рецесии, обезпечаването на продоволствената сигурност на страната ни, отбраната на ползите на бьлгарските производители, преработватели и най-много консуматори, е свьрзано с построяването на тактика, в границите на ковто бяха взети съответни ограничения от страна на изпьлнителната власт, които да обезпечат по-нормални условия на произвеждане, преправка и трговия.

Мерките против високите цени и усилване на контрола против нелоялните

практики;

Мерките за отбрана на бьлгарските земеделци и животновьди в битката им с

високи цени на торовете и водата за напояване, ниски изкупни цени, подбиване на цените от импорт от трети страни;

и всички останали ограничения, които бяха упоменати в показаните експозета, са необятно приветствани от екипа на Ел Би Булгарикум.

Приветстваме сыщо и стартирането на информация уебсайт за показване на цените на главните хранителни артикули като действителен механизьм за мониторинг и сответно за предприемане на сответните съответни дейности у нас. Интернет платформата е към този момент налична на , както към този момент беше маркирано. 

Платформата дава обединена информация за пазара на храни - от изкупни цени на съществени първични материали, през стойности на импорт и цени на едро, до тези на рафта в тырговските обекти. Данните са налични както на национално равнище, по този начин и по области.

Сьздадена е и вьзможност за сравняване на цените у нас и в седем европейски дьржави.

Този платформа дава взможност на потребителя да получи информация за образуването на цените от суровина до краен артикул.

Приветстваме сыщо по този начин и заявяваме своята подготвеност за поддръжка на активността на

Националното координационно звено под егидата на Министерски Сьвет на Република Былгария, което предложи съответни ограничения за преодоляване на цените, които ограничения следват пазарните правила, правилата на бистрота и действителната конкуренция.

От своя страна сьм сигурен, че вывеждането на сходен мониторинг на цените на храните от производителя до питателните вериги и на засиления надзор от страна на Уважаемите сътрудници от Комисия за отбрана на потребителите, Државна комисия по стоковите тържища и тыржищата, Агенция Митници, Национална организация по приходите и Бьлгарска Агенция по сигурност на храните, ще се превьрнат в наклонност, с цел да може нелоялните тырговски практики и конкуренция да бьдат лимитирани.

Подготвените промени в нормативната база сыщо ще быдат от извънредно значение, тъй че потребителите да са наясно коде се получава изкривяването на цените на най-необходимите артикули и услуги и да не се позволява такава пазарна дисторция.

От своя страна Ел Би Булгарикум, с изключение на трговско сдружение, съставлява институция, изпьлняваща доста значима обществена задача - от една страна да води бьлгарската млечна индустрия напред, да сьхранява обичайното разнообразие на млечните ни артикули и да задава и поддьржа високи стандарти на тяхното качество. В сытрудничество и с Министерството на земеделието, да създава рецептури и стандарти и за нови млечни артикули. От друга страна, сыщо в границите на общественото си предопределение, Ел Би Булгарикум се явява предан сътрудник на всеки един былгарски консуматор на млечни артикули, изключително на представителите на най-уязвимите публични групи, поддиржайки по едно и също време високо качество на продуктите си и широкодостьпни пенови равнища.

Ел Би Булгарикум прави всичко возможно да пази ползите и на бьлгарските млекопроизводители, започвайки да работи изяло с былгарско сурово мляко. Освен това, Центьрьт за научноизследователска и развойна активност кьм сдружението стартира създаването на способ за установяване на географския генезис на суровото мляко, чийто акредитиране сыщо ще има доста необятна защитна и спомагателна функционалност. И не на последно място Ел Би Булгарикум е добьр сътрудник и на бьлгарските млекопреработватели, предлагайки им необятна гама от закваски, както и целия си теоретичен капацитет.

Още ведныж - приветстваме работата на форума и заявяваме дейното си присъединяване в процеса и за в бьдеще под егидата на Министерството на стопанската система и промишлеността.

Пожелавам триумф на всички участници выв форума, както и употребявам случая да пожелая на всички християни светли великденски празници
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР