Украйна и Испания подписаха споразумение за сигурността, което предвижда увеличаване

...
Украйна и Испания подписаха споразумение за сигурността, което предвижда увеличаване
Коментари Харесай

Испания предоставя на Украйна допълнително въоръжение за 1.1 млрд. евро

Украйна и Испания подписаха съглашение за сигурността, което планува увеличение на военната помощ за Киев. Това се случи при визитата на украинския президент в иберийската страна. Володимир Зеленски постави подписа си под документа дружно с премиера на Испания Педро Санчес. Споразумението е на стойност 1.1 милиарда евро.

То ще включва още една партида създадени в Съединени американски щати системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “, за които Украйна от дълго време упорства, с цел да отблъсне съветските ракетни удари.

Допълнително се планува доставката на танкове „ Леопард “ и 155-милиметрови артилерийски снаряди, които са най-използваните от Украйна на бойното поле. Испания също ще продължи да образова украински бойци и да лекува ранени на бойното поле бойци.

 
Свързани

Зеленски трябваше да посети Испания и Португалия по-рано този месец, само че той отсрочи всичките си пътувания в чужбина, откакто Русия стартира нахлуване в североизточната Харковска област. Това в допълнение затруднява Въоръжените сили на Украйна, които през последните месеци се борят против съветския напън в отчасти окупираната Донецка област.

В неделя Зеленски съобщи, че съветските сили се концентрират на различен бранш от украинско-руската граница на север. Междувременно западното разузнаване твърди, че съветската атака в региона на Харков е сложена под надзор. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР