Украинската енергийна компания Енергоатом съобщи, че в понеделник руската армия

...
Украинската енергийна компания Енергоатом съобщи, че в понеделник руската армия
Коментари Харесай

Киев: Русия вкарва още военна техника в Запорожката АЕЦ

Украинската енергийна компания " Енергоатом " заяви, че в понеделник съветската войска е докарала в допълнение военно съоръжение на територията на окупираната Запорожка атомна електроцентрала, като по едно и също време с това е нараснала и броят на съветските бойци в централата, оповестява Руската секция на Би Би Си.

Според " Енергоатом " на 22 август в атомната електроцентрала са доставени два бронетранспортьора и шест камиона. Общо повече от 40 единици военна техника са ситуирани на територията на АЕЦ-а. Има 16 военни транспортни средства покрай първия енергоблок и седем покрай втория. Нашествениците изкараха още 12 единици техника под естакадата.

В изискванията на военни дейности Би Би Си не може да удостовери достоверността на изказванията на формалните органи на Украйна, само че информацията наподобява правдоподобна.

Украйна упрекна Русия, че употребява Запорожката атомна електроцентрала като боен плацдарм, от който, наред с други неща, се прави обстрел на град Никопол, ситуиран от другата страна на Днепър. Вече бяха оповестени видеозаписи, потвърждаващи, че на територията на централата в действителност се намира военна техника.

В същото време европейски водачи също са разтревожени, че Запорожката АЕЦ може да бъде употребена умишлено от Русия още веднъж, с цел да бъде щантажирана Европа, само че и като бойно оръжие против Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР