Направихме много грешки и бяхме наказани от избирателите, затова има

...
Направихме много грешки и бяхме наказани от избирателите, затова има
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев, ПП-ДБ: Направихме много грешки и бяхме наказани от избирателите

" Направихме доста неточности и бяхме осъдени от гласоподавателите, по тази причина има оставка и поемаме своята отговорност, само че не ги предадохме за това, за което се борим и те не ни предадоха - не гласоподаваха за други ", това съобщи някогашният към този момент народен представител от ПП-ДБ Ивайло Мирчев

Той дефинира “Синя България ” като отровния двойник на ПП-ДБ. Затова съгласно него политиците от ПП-ДБ би трябвало да стартират нов диалог с гласоподавателите си: " Трябва да застанем почтени пред тези хора, смирени, това ще бъде дълъг диалог и не би трябвало да замитаме грешките ".

Мирчев посочи няколко съществени неточности, довели до загубата на 300 000 гласоподаватели за ПП-ДБ.

Първата е, че не е било обяснено добре за какво са излъчили държавно управление дружно с ГЕРБ. Обективните аргументи очевидно не били чути добре: пет пъти избори за две години с патова обстановка сред първите две политически сили, целеполагането за влизане в Шенген и еврозоната, измененията в конституцията, правосъдната система, регулаторите и спецслужбите. Той обаче акцентира, че този проблем не е информационен, а е политически и грешката е политическа.

“Създадохме нереалистични упования у хората, че с 64 депутати могат да се вършат геройства ”, регистрира като втора неточност Ивайло Мирчев. И добави, че доста от дейностите на предходното ръководство просто са били саботирани. А огромна част от грешките са функционалност на огромните цели, като главната е конституционната промяна като пиедестал на правосъдната промяна.

Като трета неточност Мирчев регистрира това, че ПП-ДБ са разрешили ГЕРБ да не носи политическа отговорност за взаимното ръководство. В същото време обаче ГЕРБ е била под мощната взаимозависимост на Делян Пеевски. По думите му - “като влезеш в кабинета на Борисов, виждаш Пеевски и те вземат решенията дружно ”.

Като четвърта неточност политикът уточни загърбването на дясното.

Мирчев изясни, че ПП-ДБ не са отишли на диалози с ГЕРБ за сформиране на кабинет от новото 50-о Народно заседание, тъй като няма пояснение за какво въобще отидохме на избори и тъй като не се приказва за политики, а за министерски кресла.

Запитан за бъдещето на обединението “Демократична България ”, отговорът му е, че тя би трябвало да се надгражда. “Трябва да погледнем малко надясно, загърбихме дясното, това е една от нашите неточности ”, сподели Мирчев.

Той счита, че и в обединението ПП-ДБ нещо би трябвало да се промени, “но това не значи делене, отделяне на обединения от нея, а почтен диалог, за какво ни напуснаха 300 000 гласоподаватели и по какъв начин още веднъж да спечелим доверието им и да управляваме още веднъж страната ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР