Русия обяви в понеделник, че прекратява участието си в процедурите

...
Русия обяви в понеделник, че прекратява участието си в процедурите
Коментари Харесай

Русия прекратява сътрудничество в разследването за MH17

Русия разгласи в понеделник, че приключва присъединяване си в процедурите на Съвета на ИКАО, инициирани от Австралия и Нидерландия  през 2014 година Това оповестява " Интерфакс ", като цитира изказване на съветското външно министерство.

" Прекратяваме присъединяване си в този фарс. Русия не признава пълномощията на Съвета да преглежда измислиците на Австралия и Нидерландия, както и всевъзможни решения, които ще вземе по отношение на тях ", се споделя в изказването, оповестено на уеб страницата заяви съветското външно министерство.

В същото време Русия остава ангажирана с Резолюция 2166 (2014) на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и идеята за определяне на същинските аргументи за въздушното злополучие MH17 и е отворена за съответната работа.
 Европейски Съюз прикани Русия да поеме отговорност за свалянето на MH17
Европейски Съюз прикани Русия да поеме отговорност за свалянето на MH17

В навечерието на 9-та годишнина от нещастието

Руското външно министерство означи, че " защото Съветът на ИКАО отхвърли да организира без значение следствие на случая, в този момент разполага единствено с резултатите от псевдоразследване, получено от една от страните в процеса. "

" През последните две години Русия показа подробна и безапелационна доказателствена база от фактическо и юридическо естество, сочеща, че страната ни не е забъркана в злополуката, и направи тези доказателства налични за всички държави-членки на Съвета. Всяка от 193-те държави-членки на ИКАО към този момент може да го прегледа и да направи свои лични изводи ", сподели съветското външно министерство.

Миналата година, за годишнината от катастрофата  Европейският съюз (ЕС) приканва Русия да поеме отговорността си за свалянето на полет MH17 на Malaysia Airlines и да сътрудничи на интернационалното следствие.

Припомняме, че полет MH17 на Малайзийските авиолинии, пътуващ от Амстердам до Куала Лумпур, беше свален над окупираните региони на Донецка област на 17 юли 2014 година На борда имаше 283 пасажери и 15 членове на екипажа. Всички те умряха.

По това време подкрепяните от Русия сепаратисти водеха боеве против украинските сили за надзор над източния район Донбас.

Окръжният съд в Хага осъди през 2022 година  на пожизнен затвор за присъединяване им във съдбовната злополука на Боинг 777 над Украйна през 2014 година
 Русия отхвърля обвиняванията за присъединяване на Путин в свалянето на MH17 над Украйна
Русия отхвърля обвиняванията за присъединяване на Путин в свалянето на MH17 над Украйна

Следователите не са показали обществено подкрепени доказателства

Кремъл по-рано към този момент отхвърли констатациите на интернационалните прокурори , проверяващи свалянето на пътническия полет, защото Русия не е взела участие в процеса, а следователите не показали обществено подкрепени доказателства.

Русия неведнъж

След свалянето на самолета Нидерландия, Австралия, Белгия, Украйна и Малайзия образуваха взаимен екип за следствие, който да откри кой е виновен и да събере доказателства за наказателно гонене.
 Путин с пръст и автограф за ракетата „ Бук “, свалила MH17 над Украйна през 2014 година
Путин с пръст и автограф за ракетата „ Бук “, свалила MH17 над Украйна през 2014 година

Доказателствата не са задоволителни обаче за покачване на обвинение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР