Русия се опитва да завземе колкото е възможно повече територия

...
Русия се опитва да завземе колкото е възможно повече територия
Коментари Харесай

Сирски: Руснаците настъпват, но шансовете им намаляват - времето е на наша страна

" Русия се пробва да завземе колкото е допустимо повече територия преди идването на западни оръжия и F-16 в Украйна, само че възможностите на съветските войски понижават ". Това показва главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) военачалник Олександър Сирски в канала си в Telegram, предава " Фокус ".

" Вече съвсем седмица работя на Източния фронт в подразделения от разнообразни групи, които държат защитата в най-критичните региони на фронта ", показва Сирски.

" Характерът на дейностите на съперника не се е трансформирал значително. В оперативните региони Купянск, Покровск, Курахово и Времивск той води дейни настъпателни дейности с друга активност, пробвайки се да пробие защитата на нашите войски и да завземе значими региони или обитаеми места, които въздействат на стабилността на защитата ни ", написа той.

" Противникът насочва главните си старания към Покровското направление, където са съсредоточени по-голямата част от атакуващите му бригади и полкове. Ожесточените боеве не престават в регионите на Хлибок, Часов Яр, Старомайорское, Работино, Кринки и островите в крайбрежната зона на левия бряг на река Днепър ", оповестява Сирски.

" Както и преди, задачата на работата ми е да изследвам ситуацията, да подкрепям командирите на бригади в организирането на бойните дейности, да позволявам проблематични въпроси, да обезпечавам в допълнение оръжие и муниции, да укрепвам запасите и т.н ", написа още той.

" Противникът е наясно, че вследствие на последователното приемане на доста количество оръжия и военна техника от нашите сътрудници, идването на първите F-16, които ще засилят противовъздушната ни защита, времето ще играе в наша изгода и възможностите му за триумф ще намалеят ", показва главнокомандващият.

" Ето за какво сега съветското военно командване поставя всички старания за увеличение на интензивността и разширение на географията на военните дейности, с цел да се реализира оптимално изтощение на нашите войски, да се наруши подготовката на запасите и да се предотврати прекосяването към дейни настъпателни интервенции ", разяснява Сирски.

" По продължение на цялата фронтова линия, от Харков до Кринки, нашите военнослужещи показват резистентност, храброст и национализъм, и най-важното - религия в нашата победа ", написа Олександър Сирски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР