Руският президент Владимир Путин ще посети Северна Корея и Виетнам

...
Руският президент Владимир Путин ще посети Северна Корея и Виетнам
Коментари Харесай

Путин се отправя на посещение в Северна Корея и Виетнам

Руският президент Владимир Путин ще посети Северна Корея и Виетнам тази седмица. Както оповестиха от Кремъл, Путин ще бъде в Пхенян на следващия ден и вдругиден (18-19 юни) по покана на севернокорейския водач Ким Чен Ун. Руският президент ще бъде във Виетнам в сряда и четвъртък (20-21 юни), разяснява ТАСС, представена от " Фокус ".

Агенция Yonhap добавя, че се чака севернокорейският водач Ким Чен Ун да приготви охолно посрещане на съветския президент.

Това ще бъде първото посещаване на Путин в Пхенян за последните 24 години и ответна аудиенция на Ким, който се срещна с съветския президент в Далечния изток на Русия през септември предходната година. Президентът на Русия също е на посещаване във Виетнам по покана на ръководителя на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Чонг.

Посещението идва, откакто формален Ханой избегна присъединяване в световната Конференция за мира в Украйна, която се организира в Швейцария предходната седмица.

Очаква се по време на двудневното си посещаване в Ханой съветският президент да се срещне с новия президент на Виетнам То Лам и други високопоставени виетнамски чиновници. Съединените американски щати, които предходната година усъвършенстваха връзките си с Виетнам и са най-големият търговски сътрудник на страната, реагираха остро на новината за идването на съветския водач.

Руският външен министър Сергей Лавров, първият вицепремиер Денис Мантуров, вицепремиерът Александър Новак, министърът на защитата Андрей Белоусов, министърът на опазването на здравето Михаил Мурашко, ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов, ръководителят на съветските железници Олег Белозеров ще съпроводят съветския президент Владимир Путин в Пхенян. Това съобши пред кореспонденти помощникът на съветския водач по интернационалните въпроси Юрий Ушаков.

„ Имаме доста солидна делегация от наша страна: това са Лавров, Мантуров, Белоусов, [Александър] Козлов, той е освен министър на естествените запаси и околната среда - ръководител на междуправителствената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо съдействие, работи доста интензивно, поддържа положителни връзки с управлението на КНДР “, сподели той.

Ушаков добави още, че в делегацията ще вземат участие министърът на опазването на здравето Михаил Мурашко и министърът на превоза Роман Старовойт. Освен това от Министерството на защитата в договарянията с изключение на ръководителя на ведомството ще взе участие и неговият заместител Алексей Криворучко.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР