Украинските войски са блокирали около 400 руснаци в химически завод

...
Украинските войски са блокирали около 400 руснаци в химически завод
Коментари Харесай

ВСУ хванаха в котел руснаците във Волчанск, десетки се предават накуп

Украинските войски са блокирали към 400 руснаци в химически цех в центъра на град Волчанск, Харковска област. Според украинския Център за отбранителни тактики тридесет от окупаторите към този момент са се предали, откакто многократните опити за спасяването им са се провалили.

Изданието Форбс оповестява, че в продължение на няколко седмици на яростни боеве елементи от няколко украински бригади са блокирали съветското нахлуване на север от река Волчанск, написа. В същото време съветски сили, равняващи се на най-малко два батальона със стотици пехотинци, щурмуват ПАО " Волчански химически цех " на десния бряг на реката. Очевидно проектът на руснаците е бил да завладяват химическия цех и по-късно оттова да стартират интервенция за форсиране на реката, с цел да пробият в южната част на Волча.

" Планът се провали, когато украинските войски - евентуално от 9-и стрелкови батальон, Руския доброволчески корпус или 36-а бригада на морската пехота - нападнаха западно от химическия цех и напреднаха няколко квартала на север, като отрязаха руснаците в завода от другарите им на запад ", написа " Форбс ".

Украинските бойци означават, че руснаците са обкръжени без опция за евакуация или подкрепления и оповестяват за " купища мъртви и ранени орки ".

Този уикенд съветските командири подредиха на войските си западно от химическия цех да пробият украинските позиции. По данни на Центъра за отбранителни тактики обаче два опита за пробив към обкръжените съветски войски са били отблъснати от украинските отбранителни сили.

" Очевидно тогава обкръжените руснаци са почнали всеобщо да се предават. Въпреки че съветските и украинските войски постоянно се пленяват взаимно, те рядко го вършат с десетки вкупом. Повечето пленявания нормално се случват по време на обсади на огромни градове и безредно преждевременно оттегляне ", отбелязва Форбс.

" Фактът, че толкоз доста руснаци се предадоха едновременно във Волчанск, град, който нито една от страните не управлява изцяло и който остава противоречив, би трябвало да ужаси съветското командване. Руската войска не трябваше да затъва там. И сигурно не биваше да губи десетки бойци в несполучлив опит за преодоляване на плацдарм за идващ опит за прекосяване на тясната река в средата на града ", се споделя в публикацията.

Каквито и да са били задачите на руснаците, когато предишния месец пресякоха границата в Северна Украйна, те освен не съумяха да ги реализиран, ами и изгледите им за триумф стават все по-далечни, акцентира обявата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР