Проливният дъжд, който падна преди около два часа, нанесе щети

...
Проливният дъжд, който падна преди около два часа, нанесе щети
Коментари Харесай

Страшен порой изтръгна инфраструктурата по водния проект на Смолян

Проливният дъжд, който падна преди към два часа, нанесе вреди върху част от инфраструктурата в Смолян, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пораженията са върху улици, които до неотдавна бяха в ремонт по водния план на града. 

Траншеята, изкопана на улица „ Велико Търново “ в квартал Райково, се е отворила и дупката е голяма. „ Вода бликаше от шахтите нагоре и изнесе чакъла. А ремонтът беше приключил и трябваше да се асфалтира “, описа Иво Котлийски, който работи в близката книжарница. Той самичък е затворил улицата със сигнална лента. 

Изнесен трошляк имаше и на кръстовището до Природо-математическа гимназия " Васил Левски ". Движението в региона е много затруднено.

„ Засега имаме сигнали за провали на ул. „ Димитър Благоев “ и ул. „ Петър Берон “, които се ремонтираха по водния цикъл. Дъждът беше извънредно натоварен за къс интервал от време. Станало е стремително натоварване на канализацията. Машините ще бъдат разпределени по места “, сподели шефът на „ Водоснабдяване и канализация “ – Смолян, Георги Василев. 

„ Обстановката в област Смолян е спокойна. Бяха нараснали равнищата на реките, само че след прекъсване на дъжда, всичко се отече “, уточни регионалният шеф Захари Сираков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР