Цената на златото стигна 7 годишен рекорд като проби нивото

...
Цената на златото стигна 7 годишен рекорд като проби нивото
Коментари Харесай

Златото рекордно скъпо

Цената на златото стигна 7 годишен връх като проби равнището 1582,2 $ за тройунция поради растящата зараза от китайския вирус и упованията, че това в допълнение ще забави международната стопанска система.

Финансови специалисти пък нарекоха ковид – Черният лебед, тъй като е рядко събитие и доста мъчно прогнозируемо, само че с огромно въздействие върху международния Брутният вътрешен продукт. Същият термин е бил употребен и при финансовата рецесия през 2008-2009 година, само че в този момент икономистите настояват, че обстановката с вируса е по-опасна от финансовия трус преди десетилетие.

Според тях международната стопанската система стартира да се стагнира поради ковид. Един очевиден признак е рухването на  индекса на промишлените метали, които следи рейтинговата организация Moody`s, написа в проучване на специалистите й. Той директно въздейства върху растежа на международния Брутният вътрешен продукт. Анализаторите изясняват, че при закъснение на този показател, наложително следва намаление на растежа на световната стопанска система. В момента този знак стигна най-ниското си равнище за последните 3 години, като тези сериозни равнища не са постигани даже в най-сложните моменти на комерсиалната вайна сред Съединени американски щати и Китай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР