Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, нито на

...
Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, нито на
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, нито на ДПС, нито ще участваме в коалиции

„ Няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ, нито на Движение за права и свободи, нито ще участваме в обединения. Утре ще се събере изпълнителното бюро на партията, с цел да се разиска като знак за политически разговор и да кажат персонално ГЕРБ каква е тяхната позиция. “ Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

„ Ако решим да отидем, ще бъде, с цел да им кажем, че няма да да подкрепим държавно управление с техен мандат. Няма по какъв начин, тъй като самите ГЕРБ обявиха, че министър-председателят ще бъде от ГЕРБ, насочиха поръчка, че водещи министри ще бъдат от ГЕРБ,такъв вид държавно управление както и да се брандира, какъвто и етикет да му се постави, това е държавно управление на ГЕРБ. Ще стоим надалеч от следващите сглобки, които към този момент се обрисуват на хоризонта “, добави още той.

Според него, в ръцете на президента Румен Радев би било да реши на кого да даде мандата за сформиране на държавно управление.

Кристиан Вигенин: Няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ, нито на Движение за права и свободи, нито ще участваме в обединения 17.06.24 20:27 Закъсаха го! Германия търси жрици на любовта за Евро 2024 17.06.24 20:08 Освиркаха Род Стюърд, откакто сподели на Путин да „ върви по дяволите “ и издигна украинското знаме (ВИДЕО) 17.06.24 19:48 Васил Велев пред SafeNews: Чака ни гръцки сюжет 17.06.24 19:15 1900 лева заплата и почивни дни на спасителите, фрагменти липсват 17.06.24 18:47

Той беше безапелационен, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да поддържат и избора за ръководител на Народното събрание от ГЕРБ.

SafeNews напомня, че и „ Възраждане “ отхвърлиха на ГЕРБ, вършат държавно управление единствено с техен мандат.

„ В случай, че получим мандат, при несполучлив първи и втори подобен, ще отправим предложения към всички парламентарни сили, без Движение за права и свободи, за диалози при наблягане на петте наложителни условия за образуване на кабинет. Те са осъществяване на референдум за опазване на българския лев, осъществяване на референдум за излизане от НАТО„, споделят от „ Възраждане “

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: България, Избори 2024, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР