Владимир Путин уволни четирима заместник-министри на отбраната и назначи своя

...
Владимир Путин уволни четирима заместник-министри на отбраната и назначи своя
Коментари Харесай

Путин назначи племенницата си и уволни няколко зам.-министри в отбраната

Владимир Путин уволни четирима заместник-министри на защитата и назначи своя племенница на поста. Руският държавен глава подписа укази за освобождение на заместник-министрите на защитата Николай Панков, Руслан Цаликов, Татяна Шевцова и Павел Попов. Според съветски медии новоназначената Анна Цивилева е щерка на братовчед на Путин.

Цивилева е ръководител на фондация " Защитници на отечеството ". Тя ще дава отговор за общественото и жилищното обезпечаване на военните и ще изведе тези процеси на " ново качествено равнище ", отбелязва ТАСС.Първи заместител на министъра на защитата Андрей Белоусов става Леонид Горнин, който до момента заемаше поста заместник-министър на финансите.

Сред новоназначените заместници на Белоусов е Павел Фрадков, който е наследник на някогашния министър-председател Михаил Фрадков. Преди това Фрадков е заемал длъжността първи заместник-управител на президентските парцели. Неговата сфера на отговорност ще включва въпроси, свързани с ръководството на собствеността.Четвъртото овакантено място ще заеме Олег Савелиев, който е бил инспектор на Сметната палата до 2024 година

Путин предприе новите рокади, откакто предишния месец назначи Белоусов за министър на защитата, а дългогодишния началник на ведомството Сергей Шойгу бе назначен отпред на съветския Съвет за сигурност. Изглежда, че съветският президент се пробва да назначи лоялни хора в министерството на защитата, разяснява АП.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР