Стара Загора ще бъде домакин на Европейското отборно първенство по

...
Стара Загора ще бъде домакин на Европейското отборно първенство по
Коментари Харесай

Стара Загора приема Европейското отборно първенство по лека атлетика догодина

Стара Загора ще бъде хазаин на Европейското отборно състезание по лека атлетика във Втора лига през 2021 година.

По стратегия надпреварите трябваше да се състоят в Латвия, само че от там отхвърлиха да проведен шампионата, тъй като няма да могат да се приготвят поради пандемията от ковид.

Европейската атлетика направи нов избор и той бе извоюван от Стара Загора. Така след 2015 година градът още веднъж ще одобри влиятелното съревнование.

" Радвам се, че България и Стара Загора отнова са хазаин на съревнование от този сан, както бе преди 5 години. Пожелавам триумф на българския тим ", разяснява Добромир Карамаринов, президент на Европейската атлетика и на БФЛА.

Участие в стартовете на 19 и 20 юни 2021 година на стадион " Берое " ще вземат тимовете на България, Австрия, Хърватия, Дания, Унгария, Исландия, Израел, Латвия, Литва, Русия (ако правата й бъдат възстановени), Словакия и Словения.

" За мен, за клуба, за Стара Загора и за спортната ни общност е огромна чест още веднъж да сме домакини на Европейското отборно състезание ", съобщи Иван Колев, ръководител на УС на СКЛА " Берое ".

" Спомените ни от последното ни домакинство през 2015-а са отлични и заради обстоятелството, че след изключителното показване на българския тим той завоюва промоция за Първа лига. Надяваме се това да се получи още веднъж. Самият формат на европейското отборно състезание провокира спортистите ни да не вземат участие единствено за себе си, а най-вече за тима и България. Имаме добър опит в организацията на надпревари от този сан и ще се радваме през 2021 година Стара Загора да бъде атлетическата столица на България. За нас като хазаин отговорността е още по-голяма, тъй като одобряваме това съревнование при президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов ", сподели Колев.
 Рим ще одобри Европейското състезание по лека атлетика
Рим ще одобри Европейското състезание по лека атлетика

Все още няма дати за турнира
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР