Сръбският президент Александър Вучич най-после реагира на все по-активната намеса

...
Сръбският президент Александър Вучич най-после реагира на все по-активната намеса
Коментари Харесай

Вучич призова Русия да спре да вербува сърби за войната в Украйна

Сръбският президент Александър Вучич най-сетне реагира на все по-активната интервенция на Русия - и по-конкретно на частната войска " Вагнер " - на територията на страната.

Вучич прикани Москва да престане да вербува наемници от Сърбия, с които да попълява редиците на армията си във войната в Украйна.

Той подлага на критика и съветските уеб сайтове и групи в обществените мрежи, в които обществено се популяризират схеми за присъединяване на бойци във " Вагнер ".

" Защо вие призовавате всеки от Сърбия, откакто знаете, че това е срещу нашето законодателство? ", пита Вучич в изявление за сръбската телевизия Happy TV във вторник.

Руският напън над Белград става все по-очевиден, а Съединени американски щати предизвести, че допускането на " Вагнер " в балканската страна е неприемливо.

Групировката, благосъстоятелност на олигарха Евгений Пригожин, до момента беше дейна най-вече в Сирия и африканските страни, в които бушуват цивилен войни. Пригожин стои и зад мрежа от онлайн медии и тролове, които популяризират съветска агитация.

Сърбия е единствената европейска страна с изключение на Беларус, която не се причисли към глобите против Русия поради войната в Украйна.

Рекламни клипове за наемане на бойци за " Вагнер " са пускани през пропагандния портал RT, който неотдавна има и сръбски уебсайт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР