Връзката между майката и нейното дете е дълбока и неразривна.

...
Връзката между майката и нейното дете е дълбока и неразривна.
Коментари Харесай

Целуването на деца по устата: Майките трябва да преосмислят тази практика

Връзката сред майката и нейното дете е дълбока и неразривна. В устрема си да изразят любовта и привързаността си, доста майки показват обичтта си по разлиен метод, в това число целуване на децата си по устата, изключително когато са дребни. Въпреки че този акт може да наподобява почтен, той повдига въпроси по отношение на евентуалните дълготрайни резултати върху развиването на детето, изключително за момчетата. Тази публикация изследва аргументите, заради които майките би трябвало да обмислят прекъсването на тази процедура и разисква вероятните въздействия върху живота на момчето.

Причини за прекъсване на целуването на деца по устата

Хигиенни съображения: Целуването на деца по устата, изключително когато са дребни, може да изложи както детето, по този начин и майката на патогени, бактерии и вируси, присъстващи в устната празнина на другия. Това включва евентуално предаване на заболявания като херпес, мононуклеоза и стрептококови инфекции.

Неудобство и разстройване: Докато децата порастват, те стават по-наясно със своите усеща и страсти. Целуването на момчета по устата, когато станат по-големи, може да провокира стеснение и разстройване, което да докара до прочувствен стрес и дискомфорт.

Зачитане на персоналното пространство: С напредването на възрастта е извънредно значимо да научите децата на значимостта на зачитането на персоналното пространство. Продължаването на практиката на целуване на момчета по устата може да сътвори комплициране по отношение на границите и да затрудни разбирането на концепцията за единодушие.

Ролята на бащата: Целуването на момчета по устата от майка им от време на време може да сътвори комплициране по отношение на функциите на половете и да наруши връзката сред сина и татко му. Бащите също би трябвало да имат опция да показват своята обич и обвързаност без наличието на майката.

Последици от целуването на деца по устата върху живота на момчетата

Проблеми с идентичността и ориентацията: Въпреки че целуването на момчета по устата нормално няма директна връзка с тяхната полова ориентировка, то може индиректно да способства за комплициране или подозрение. Това е изключително правилно, в случай че момчето пораства в просвета или среда, където хомосексуалността се преглежда като табу или стигматизирана.

Трудности във взаимоотношенията: Момчетата, които са били целувани постоянно по устата от майките си като деца, може да се затруднят да открият здрави граници във взаимоотношенията си, до момента в който порастват. Те могат да се борят да схванат по кое време и по какъв начин е уместно да изразят привързаността си към другите, което води до проблеми с доверието и връзката.

Емоционално влияние: Целуването на момчета по устата от време на време може да докара до възприятие на безпокойствие или стеснение, което може да има трайно влияние върху тяхното самочувствие и прочувствено благоденствие. Това може да ги накара да слагат под въпрос природата на тяхната неустрашимост и да се борят с възприятията си на дискомфорт.

Майчината обич е безгранична и несравнима. Важно е обаче майките да вземат поради евентуалните последствия от целуването на деца по устата, изключително на момчетата, и да обмислят различни способи за изложение на обичта си. Чрез ценене на персоналното пространство, почитание към границите и поощряване на здравословни взаимоотношения, майките могат да оказват помощ на синовете си да израснат в уверени, състрадателни и добре приспособени възрастни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР