Толкова съм стар, че съм пращал безплатни SMS-и от сайта

...
Толкова съм стар, че съм пращал безплатни SMS-и от сайта
Коментари Харесай

От безплатните SMS-и и изключения телефон в чужбина до роуминг революцията

„ Толкова съм остарял, че съм пращал безвъзмездни SMS-и от уеб страницата на Мтел “.

Този туит ми попадна неотдавна в прекръстената на X обществена мрежа и мигновено ме върна с двайсетина години обратно към едни много занимателни времена, в които въпросните безвъзмездни SMS-и бяха шансът ни за някаква по-дълга онлайн връзка.

Спомням си, че имаха ограничаване на дневна база, поради което създавахме по няколко профила.

Освен това във всеки SMS трябваше да уточниш и името на подателя, което водеше със себе си опция за много смешки, тийнейджърски свалки и така нататък Модата им последователно отмина, тъй като мобилните проекти започнаха да включват от ден на ден и повече SMS-и, а след това мобилният интернет изкара на напред във времето други благоприятни условия за връзка.

Замислих се за това какъв брой бързо и незабелязано технологиите трансформират живота ни и метода на другарство. Друг образец е роумингът, т.е. потреблението на смарт телефона ни отвън рамките на България.

Във времената, за които стана дума, това си беше напряко невероятно. Цените просто бяха прекомерно високи. И в случай че в някои страни въпреки всичко можеше най-малко да се обадим или да пратим известие, то в други най-хубавият вид бе да стоим с изключен телефон. За всеки случай.

Сърбия бе такава страна. През 2012-а по време на мощното земетресение към Перник с магнитуд 5,6 бях тъкмо там. Минавайки границата, телефоните ни се „ подпалиха “ от звънене на обезпокоени близки. А ние не бяхме разбрали нищо поради това, че бяха изключени.

Да си без телефон отвън България към този момент наподобява отдалечен спомен. И по тази причина оказват помощ все по-благоприятните.

Подобренията вършат диалозите и мобилния интернет в чужбина извънредно налични и лесни за потребление. И като споделяме чужбина, имаме поради целия свят.

А1 разделят страните на няколко зони, с цел да бъде още по-лесно за потребителите. В зона 1 са всички страни от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство.

Докато чакаме за сухопътен Шенген, то мобилният Шенген е налице – в страните от Европейски Съюз употребявате минутите, SMS-ите и МВ от нормалния ви проект. Бизнес клиентите разполагат с неограничени минути за диалози и 3000 МВ мобилен интернет без дневна такса.

Споменах Сърбия. Там към този момент не е нужно да се притеснявате дали да вдигнете телефона. Западната ни съседка влиза в Зона 2, където против дневна такса от 4,99 лв. имате неограничени минути за диалози и към този момент 2000 МВ мобилен интернет по отношение на 500 МВ до момента. При бизнес клиентите подобренията също са налице цели 3000 МВ и неограничени минути дневно против 5,99 лв. дневна такса. В тази зона са и други известни дестинации като Англия, Турция и Северна Македония.

Като приказваме за пакет дневно, то е значимо да се посочи, че при изчерпването му имате опция да активирате още един пакет. И по този начин общо 10 пъти.

Стигам до зона 3, където са включени 19 страни. Новата дестинация в листата несъмнено води до размишления за хубава екскурзия. Става дума за Монако, където, съгласете се, ще е грехота да отидете без да имате опция да споделите с близки и другари хубостта на Лазурния бряг. В тази зона са и страни като Швейцария, Албания и Черна гора. И с тяхното посещаване няма да сбъркате, само че да се върнем на значимото в тази ситуация. Тук дневната такса е 9,99 лв. и още веднъж дава 2000 МВ дневно, плюс цена от 0,19 лв. на минута диалог.

В зона 4 ми е доста мъчно да не мисля за почивка, гледайки софийския дъжд. В нея попадат някои от най-красивите туристически дестинации като Малдиви, Мадагаскар, Мавриций, и още, и още. Плюс Австралия и Съединени американски щати, което автоматизирано прибавя много огромна територия от земното кълбо.

Роуминг изискванията в тази зона към този момент включват 2000 МВ на ден и 0,39 лева на минута против 19,99 лева дневно. Бизнес клиентите получават 3000 МВ и 0,29 лева на минута против 29,99 лв. на ден. За съпоставяне – тук приказваме за понижение на ценовите условия по отношение на досегашния проект от над 80%.

Има и последна зона 5, в която попадат всички останали страни по света. В нея няма закрепени дневни такси, частните клиенти заплащат по 9,99 лв. на 1 MB и 2,99 лева на минута диалог.

Остава въпросът за активирането на. Този развой също е улеснен. Сключилите нов или преподписали абонамент клиенти го получават непосредствено, а актуалните го задействат единствено един път – посредством безвъзмезден SMS с текст „ ОК “ на къс номер 17280 (за частни клиенти), на номер 17290 (за бизнес клиенти).

С към този момент задействана цена няма потребност да се притеснявате дали имате подобаващите роуминг условия, а и не е належащо да се избира съответен задграничен оператор.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР