Директорът на болница Лозенец Христо Стоянов е уволнен от служебния

...
Директорът на болница Лозенец Христо Стоянов е уволнен от служебния
Коментари Харесай

Служебният министър смени и шефа на болница Лозенец

Директорът на болница " Лозенец " Христо Стоянов е уволнен от служебния здравен министър седмица след последната сходна промяна на шефа на плановата компания за Национална детска болница.

Галя Кондева е отстранила Стоянов поради " одит в лечебното заведение, който демонстрира редица тежки нарушавания ".

На негово място е назначена доктор Олга Мицова – Масларова, която е някогашен зам.-директор на " Лозенец " сред 2019-2021 година, а от 2023 година работи в частната " Софиямед ".

Сходен претекст за финансови нарушавания беше употребен от предшественика ѝ Христо Хинков за уволняване на шефа на " Пирогов " Валентин Димитров, само че той освен не беше заменен, само че и резервира поста си с решение на Кондева и в този момент има намерение да се яви на конкурс за нов мандат.

В края на 2022 година насъбраната загуба на " Лозенец " от минали години е 39 858 000 лева Година по-късно загубата към този момент е 71 935 000 лева, а към 31 март т.г. е минус 94 303 000 лева, се споделя в известието.

Към края на 2023 година, според счетоводния баланс на лечебното заведение, отговорностите на сдружението са в общ размер на 25 841 000 лева, което е нарастване с 51,59% по отношение на миналата година.

В края на първото тримесечие на 2024 УМБАЛ „ Лозенец “ има 28 047 000 лева задължения. Най-голям % от тях са към снабдители. Констатирано е и доста струпване на отговорности към личния състав на лечебното заведение.

Изпълнителният шеф е упрекнат в това, че позволил разходване на „ представително разноски “ за сметка на болничното заведение в размер на близо 79 000 лева В хода на инспекцията е открито, че част от тези средства са разходвани за " новогодишно празненство ".

Болница " Лозенец " е сцена на поредност от кавги - от данни за източване на НЗОК с фиктивни интервенции, през противозаконни трансплантации до неуместната сага към в постройката на държавното лечебно заведение.

Прокуратурата сякаш се зае да проверява случая още преди една година, само че до момента няма никакъв резултат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР